Algemeen

Manifestatie in het Babybos: ‘Blijf van ons Babybos af’

- advertentie -

Winschoten – ‘Blijf van ons Babybos af’ met deze zin stonden actievoerders vandaag in het Babybos in Winschoten. Stichting Mijn En Dijn Belang, komt op voor het behoud van het Babybos, een bos, aangeplant door de stichting Boomfeestdag en zorgverzekeraar GEOVE/RZG inmiddels Menzis op grond van Staatsbosbeheer.

- advertentie -

Voor baby’s geboren zo’n twintig jaar geleden is er in dit bos een boom geplant en de stichting Mijn en Dijn Belang heeft een oproep doen uitgaan dat inmiddels jongeren zich deze zaterdag kunnen melden, tijdens een manifestatie ter behoud van het bos.

Nobian is namelijk voornemens om 12 zoutcavernes te maken in het gebied Babybos/Zuiderveen. Drie daarvan komen in het Babybos en 2 daarvan komen direct naast het bos, waarvan 1 de hoofdinstallatie zal worden. Zo’n bouwplaats is maar liefst 80 x 60 meter groot.

“Bedenkt u zich eens in wat dat zal doen met ons als mens, het gebied waarin wij wonen, maar ook waar alle dieren leven. Ziet u het zal voor zich dat over het gehele Zuiderveen 12 keer 4 tot 6 maanden, 6 jaar lang dag en nacht licht, geluid en hinder in ons prachtige landschap. En dan nog te bedenken dat er elke 5 jaar een onderhoudstraject met per caverne 2 tot 3 maanden hinder”, aldus een woordvoerder van de stichting.

De stichting Mijn En Dijn Belang heeft zo’n 50 reacties van Babybossers binnen gekregen en 20 waren hiervan op deze manifestatie aanwezig. Samen met ouders werd symbolisch een zin gevormd met borden ‘Blijf van ons Babybos af’.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button