Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Verklaring OV-bureau over stakingen in het OV Groningen Drenthe

- advertentie -

Groningen – Het OV-bureau zal tijdens de stakingsdagen op 19, 20 en 21 oktober 2022, uitgeroepen door het FNV onder de chauffeurs van Qbuzz, geen gesprekspartner zijn van de FNV en/of de chauffeurs. Aanleiding voor de staking is een conflict tussen werkgevers en een deel van de werknemers over de CAO Openbaar Vervoer.

- advertentie -

Het OV-bureau is nadrukkelijk geen partij en dus ook niet betrokken bij de onderhandelingen. Die rol ligt bij Qbuzz als de werkgever van de chauffeurs en onderhandelingspartner bij de CAO.

De directeur van het OV-bureau en medewerkers gaan daarom donderdag (2e stakingsdag) niet in gesprek met chauffeurs of vakbond. Dit is op 16 oktober 2022 ook telefonisch kenbaar gemaakt aan de vakbond FNV.

Buiten stakingsdagen om is het OV-bureau van harte bereid te praten met iedereen die goed en bereikbaar OV in Groningen en Drenthe van belang vindt, zoals: chauffeurs, consumentenplatforms, gemeenten, dorpsbelangen, inwoners, staten- en raadsleden, ondernemingsraad Qbuzz en vakbonden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button