Partnerbijdragen (advertentie)

4 redenen om een zakelijke hypotheek te nemen

- advertentie -

Ben je ondernemer en wil je een bedrijfspand kopen? Dan schrik je mogelijk van de prijs. Hier kunnen wij ons iets bij voorstellen, want de vraagprijs van een bedrijfspand ligt vaak behoorlijk hoog. Daarom besluit je misschien toch maar om te (blijven) huren. Toch hoeft dit niet, want als ondernemer kun je namelijk een zakelijke hypotheek aanvragen. Twijfel je of zo’n financiering iets voor jou is? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk vier redenen om een zakelijke hypotheek te nemen op een rijtje.

1. Er blijft voldoende werkkapitaal beschikbaar
De meeste ondernemers financieren een bedrijfspand het liefst met eigen vermogen. Logisch, want op deze manier ga je geen schuld aan. Dit is wel het geval als je een zakelijke hypotheek aanvraagt. Heb je voldoende eigen geld om hier een bedrijfspand mee te financieren, maar blijft er dan weinig over? Vraag jezelf dan goed af of het verstandig is om eigen geld te gebruiken. Een bedrijfspand financieren met eigen vermogen kan namelijk invloed hebben op het werkkapitaal van jouw bedrijf. Zo ben je straks mogelijk niet meer in staat om jouw personeel te betalen of misschien is er geen geld meer om de voorraad op peil te houden. Sluit je een zakelijke hypotheek af? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn.

- advertentie -

2. De rente staat altijd vast
Wie een zakelijke hypotheek afsluit, betaalt hier altijd rente over. Doordat het rentepercentage van tijd tot tijd kan veranderen, denk je misschien dat je iedere maand een ander bedrag betaalt. Dit is niet het geval, want de rente wordt namelijk vastgezet op het moment dat je een bedrijfshypotheek afsluit. Hierdoor weet je precies hoeveel je per maand gaat betalen. Financier je de aankoop van een bedrijfspand met een zakelijke lening? Dan kun je voor een vaste of variabele rente kiezen.

3. Aflosschema is gebaseerd op twintig jaar
De looptijd van een zakelijke hypotheek is bij de meeste geldverstrekkers standaard tien jaar. Toch is het aflosschema gebaseerd op twintig jaar. Het grote voordeel hiervan is dat je als ondernemer een lager bedrag in de maand betaalt dan wanneer het aflosschema ook gebaseerd zou zijn op tien jaar. Je mag immers een keer zo lang doen over het aflossen. Als je na tien jaar nog niet het hele bedrag af hebt gelost, biedt een geldverstrekker je twee opties. Je mag het openstaande bedrag in één keer aflossen of herfinancieren met een zakelijke lening.

4. Ieder jaar kosteloos extra aflossen
Een vierde en laatste reden om een zakelijke hypotheek te nemen, is omdat je ieder jaar kosteloos tien procent extra af mag lossen. Heb je het afgelopen jaar (veel) meer omgezet dan je verwacht had? Dan kun je een deel van deze omzet gebruiken om extra af te lossen op jouw bedrijfshypotheek. Op deze manier lukt het je mogelijk om de lening binnen tien jaar af te lossen, waardoor je aan het einde van de looptijd niet hoeft te kiezen tussen in één keer aflossen of herfinancieren. Bij een zakelijke lening mag je weliswaar ook extra aflossen, maar hier is het maximum vijf procent per jaar.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button