Sport

WK Titels voor Oost-Groninger Kickboksers in Hongarije

- advertentie -

Winschoten/ Nagykanizsa – Afgelopen weekend hebben Allard de Vries uit Heiligerlee en Sven Beertema uit Oude Pekela Wereldtitels behaald op de ICO World Championships Kickboxing / K1 / MAA in Nagykanizsa in Hongarije.

- advertentie -

Het deelnemersveld telde ruim 1000 deelnemers afkomstig uit 34 verschillende landen. De Oost-Groningers troffen zeer goede technische en harde tegenstanders, en moesten harde partijen vechten en alles geven om de felbegeerde titels mee naar huis te kunnen nemen.

De 19 jarige Allard de Vries vocht in de gewichtsklasse -60kg en behaalde de Wereldtitel in de categorie “K1 light” en een zilveren medaille in de categorie “K1”. Zijn 14 jarige teamgenoot Sven Beertema behaalde in de gewichtsklasse -70kg de Wereldtitel in de categorie “K1” en een bronzen medaille in de categorie “Kickboxing light”.

De afgelopen maanden hebben de vechters van Budocentrum Chikara uit Winschoten keihard getraind om op deze Wereldkampioenschappen te kunnen pieken. Samen met vechters van Kickboxing Groningen en Profit Curaçao werd een wedstrijdteam gevormd dat Nederland mocht vertegenwoordigen in Hongarije.

Het Nederlandse team behaalde maar liefst 14 ereplaatsen, waaronder 5 Wereldtitels, 8 zilveren en 1 bronzen medaille. Uitstekende prestaties waarmee Nederland een eervolle  7e plaats (van de 34 landen) behaalde in het algemeen klassement.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button