Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Belangengroep Emergo tegen zonnepark Westerlee

- advertentie -

Westerlee – De gemeente Oldambt heeft zich voorgenomen om voor 2030, 100 hectare aan zonnepark te willen realiseren. Er zijn op dit moment 2 locaties die door zijn naar fase 2 van het beleid ‘Zon en Wind’ gemeente Oldambt. Waar het zonnepark in Westerlee één van is.

- advertentie -

Pure energie heeft als voornemen een 44 hectare groot zonnepark te realiseren in Westerlee tussen de D.H. Vinkersweg en de Ceresweg- parallel aan het Emergobos. Dit gebied is aangewezen door de Gemeente Oldambt, tevens ligt dit gebied in een gemeente grens gebied van de gemeente Oldambt, Midden Groningen, Pekela en Veendam.

Belangengroep Emergo
Voor de belangengroep Emergo, opgericht door omwonenden en waaraan ruim 50 huishoudens bij aangesloten zijn, is de maat vol. “Genoeg is genoeg!” zeggen de woordvoerders May Balding en Paul Ploeger.

Belangengroep Emergo is niet tegen de opwekking van duurzame energie maar wel tegen het toestaan van een zonnepark op landbouwgrond. “Dit komt voornamelijk omdat de bijdrage van deze regio al buitensporig hoog is.” laten ze weten.

Brief
In een brief die gestuurd is aan alle omwonenden laten ze dan ook weten dat de buurt al te maken heeft met veel activiteiten. Waaronder; magnesium- en zoutwinning, grote uitbreiding transformator station Tennet Meeden, windmolen park N33, Stikstof fabriek Zuidbroek. Ook is er al een zonnepark in Zuidbroek, Oude Pekela en de Eekerpolder.

Onderzoek
Belangengroep Emergo hoopt ook dat alle omwonenden hun stem laten horen aan het draagvlak onderzoek wat verstuurd is door Ennuës in opdracht van Pure Energie in een straal van 3 kilometer rondom de beoogde locatie.

“De locaties rondom transformator station Tennet Meeden blijven financieel helaas zeer aantrekkelijk voor initiatief nemers zoals Pure Energie. Ook andere initiatief nemers zullen niet stoppen zolang de gemeente Oldambt hier geen halt aan toe roept.” schrijven de woordvoerders.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button