Cultuur

Boekwinkel officieel geopend in stationsgebouw Winschoten

- advertentie -

Winschoten – In het stationsgebouw zorgt sinds 2006 organisatie WerkPro met dagbesteding voor mensen, met afstand tot de arbeidsmarkt, om hen een zinvolle dag invulling te geven. Daarbij is ook een boekwinkel gekomen, een winkel met gebruikte boeken, die voor een heel schappelijke prijs gekocht kunnen worden.

- advertentie -

Nu vonden ze het tijd dat deze winkel eens officieel geopend moest worden en hebben hiervoor wethouder Ger Klein van de gemeente Oldambt en de NS boekenconducteur Everhard Arends bereid gevonden om de openingshandeling te verrichten. Samen met een medewerkster Esther heeft Ger Klein de winkel geopend door een lint door te knippen.

Boekenconducteur
“Hoe word je boekenconducteur, nu daar was geen vacature voor, en daarom heb ik mijzelf maar zo genoemd. Ik heb wat met boeken en ook zeker met treinen en zo is het gekomen. Ik heb in het verleden ook wat met zorgverlening te maken gehad en daarom vind ik deze boekwinkel een super initiatief”, aldus de boekenconducteur, de heer Arends.

Everhard Arends reist alleen met NS treinen als conducteur en ziet best veel mensen een boek lezen, maar in sommige gevallen raakt hij ook in gesprek met reizigers die niets lezen en kan dan iets vertellen over zijn passie. Zijn meest favoriete boek is ‘Het achtste leven voor Brilka’. Een boek dat gaat over acht levens van één Georgische familie, waar een getalenteerde chocolatier zijn dochters grootbrengt en en passant een recept bedenkt voor een verrukkelijke chocoladedrank met gevaarlijke krachten.

In de dagbesteding werken 10 mensen, zij krijgen begeleiding van een werkbegeleider van WerkPro.

Goudboek is geopend maandag t/m vrijdag van 09.00-14.30 uur

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button