Gemeente

Gemeente verlengt proef parkeergarage ’t Rond

- advertentie -

Winschoten – Vanaf juni dit jaar heeft de gemeente een proef gedraaid met de openingstijden van de parkeergarage in ’t Rond. De afloopdatum van de proef, wat 1 november was, is verlengd tot 1 maart 2023. De openingstijden van 06.00 tot 18.00 uur blijven daarom van kracht.

- advertentie -

Proef sluiting parkeergarage ’t Rond
Op basis van beelden en de klachten die de gemeente binnenkreeg is er begin dit jaar door het gemeentebestuur besloten een proef op te zetten waarbij tot 1 november 2022 de parkeergarage ’s avonds en ’s nachts wordt gesloten. De openingstijden waren in deze periode gewijzigd van 06.00 tot 18.00 in de avond. Afgelopen week is door het college besloten om de proef te verlengen tot 1 maart 2023.

Afweging
De gemeente krijgt van omwonenden en bewoners van ’t Rond terug dat de overlast in de parkeergarage aanzienlijk verminderd is sinds de invoering van de proef. Echter ervaart de gemeente ook knelpunten in het beheer van de parkeergarage. Zo duurt het veelal langer voordat het werk in en aan de parkeergarage kan plaatsvinden. Om tot een goede evaluatie te komen heeft het college daarom de afweging gemaakt om de proef te verlengen.

Vervolg
De komende tijd blijft de gemeente in gesprek met de andere eigenaren in ’t Rond om ervaringen te delen om tot een goede evaluatie te komen. Uiteindelijk neemt het college in februari een besluit over de openingstijden van de parkeergarage na 1 maart 2023.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button