Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

De wintertijd gaat in, de komende nacht de klok één uur achteruit

- advertentie -

Landelijk – Klok achteruit zetten? Jazeker! Wanneer wordt de klok verzet? De klok wordt achteruit gezet zaterdag 29-  op zondag 30 oktober om 3:00 uur in de nacht (naar 2:00 uur). Wist je dat we tot 1977 altijd in de wintertijd geleefd hebben? Pas in dat jaar is de zomertijd ingevoerd.

- advertentie -

Waarom? Voornamelijk voor de energiebesparing! Door de klok een uur vooruit te zetten wordt het later licht en dus ook later donker. Hierdoor kunnen ’s avonds de lampen later aan. Of dit werkelijk energie bespaart is nooit bewezen. Wel genieten we sinds die tijd van extra lange zomerdagen!

In de nacht van zaterdag 25- op zondag 26 maart 2023 gaat de zomertijd weer in.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button