Algemeen

Stekker uit plan voor revalidatiecentrum in voormalig ziekenhuis Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Er komt geen revalidatiecentrum voor kinderen en jongvolwassenen in het voormalige St. Lucasziekenhuis in Winschoten. Initiatiefnemer Gert Jan van Lang trekt de stekker uit het plan.
‘Dat is heel vervelend. Voor mij, maar ook voor de gemeente Oldambt. Het had kunnen bijdragen aan de werkgelegenheid in de regio.’

Revalidatiecentrum

Van Lang heeft al langere tijd het plan om een revalidatiecentrum in Winschoten te realiseren. Door het plotseling ziek worden van zijn zoon Geuko, die gedeeltelijk verlamd raakte, is hij van mening dat dit hard nodig is. In Winschoten wil hij kinderen en jongeren met niet-aangeboren ruggenmergletsel helpen.
In zijn revalidatiecentrum moeten patiënten elke dag uren kunnen revalideren. Vol goede moed maakte hij plannen en zat hij met de gemeente om tafel. Maar die gesprekken leidden uiteindelijk tot niks.

Gebouw slopen

De gemeente Oldambt wil het oude ziekenhuisgebouw slopen en op die locatie woningen en winkels realiseren. Van Lang wil het gebouw behouden en daarin zijn plannen uitwerken. De initiatiefnemer: ‘Op 7 september heeft het college van burgemeester en wethouders ons medegedeeld dat ons plan niet past binnen hun ambitie.’

- advertentie -

Wethouder Erich Wünker: ‘Wij hebben aangegeven dat dit plan best binnen de gemeente Oldambt kan, maar dat dat verder uitgewerkt zou moeten worden. Op het Lucasterrein kan dit niet. Uit onderzoek is gebleken dat andere zaken daar prioriteit hebben.’

Duizenden patiënten
Van Lang had op meer steun vanuit de gemeente gehoopt, maar gaat niet bij de pakken neerzitten. Hij vertelt: ‘Er zijn honderden mensen in Nederland die hier gebruik van kunnen maken. Trek je Duitsland erbij, dan praat je over duizenden kinderen en jongvolwassenen. De vraag is er, dat weten wij gewoon.’

Hij richt zijn pijlen nu op de gemeente Groningen: ‘Er is nog geen locatie, maar wij willen met de gemeente Groningen om tafel en kijken of wij samen met het UMCG iets kunnen doen. Maar ja, het pakt nog niet’, zegt hij teleurgesteld. ‘Wij zijn heel erg aan het pionieren. Ik denk bij mezelf: als dit in Zuid-Nederland al bestaat, waarom dan niet in het Noorden?’

Lees ook: Kijkje in voormalig Ommelander Ziekenhuis in Winschoten (video)

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button