Politiek

Niet alle partijen aanwezig tijdens bijeenkomst ‘ontmoet de raad’

- advertentie -

Winschoten – In de Campus was afgelopen week, dinsdagavond 1 november, de bijeenkomst ’Ontmoet de Raad’. Een bijeenkomst waar Oldambtsters in gesprek konden met Raadsleden, maar vooraf aan deze persoonlijke ontmoeting met de raadsleden, was er de ‘Zeepkist’ ronde.

- advertentie -

Om het woord te krijgen moest men zich vooraf aanmelden; een zestal personen hebben dit gedaan, waarbij het vooral over de sluiting van De Hardenberg ging. Een partij die voor sluiting van dit sportcomplex in Finsterwolde heeft gestemd is de VVD, maar ook GBO, PvdA, PvhN gedeeltelijk CDA.

VVD
Fractievoorzitter van deze partij is Mandy Meertens. ”De hele situatie rondom de sluiting van de Hardenberg heeft vanzelfsprekend veel stof doen opwaaien. Als VVD zijn wij zeker niet blind voor alle emoties en gevoelens. Ik was zelf aanwezig afgelopen dinsdag en ging als één van de laatsten weg omdat ik nog in gesprek was met een van de insprekers en haar gezin.” 

Meertens: “Politiek betekent keuzes maken. De VVD Oldambt heeft gedurende de vele raadsavonden omtrent De Hardenberg en de bezuinigingen altijd het eerlijke verhaal verteld. Daar stonden we toen voor en daar staan we nog steeds voor. Uiteraard staan wij altijd open voor kritiek, feedback en meningen en dit kan gelukkig ook in een vrij land als Nederland.”

“Het besluit is onderdeel van een beslissing genomen in 2019 om zelf grip te houden op de gemeentelijke begroting. Artikel 12 dreigde en dan zou de Provincie voor ons gaan besluiten waar we zouden moeten bezuinigen. Daarom heeft de VVD samen met andere partijen in 2019 verantwoordelijkheid genomen om deze moeilijke besluiten te nemen en zelf aan het stuur te blijven”, aldus een reactie van Mandy Meertens. 

D66
Tegenstemmers waren de leden van D66, met als fractievoorzitter Henriëtte Davelaar. “Ondanks hevig verzet van D66, VCP, GroenLinks, Oldambt Aktief, PVV en SP. Die opriepen om eerst pas op te plaats te maken en vanuit goed bestuur eerst met een visie te komen, in plaats van tot sluiting over te gaan en niet de conclusies van het ambitiedocument af te wachten.”

“De stand 10 stemmen tegen sluiting en 12 stemmen voor sluiting. GBO, PvhN, VVD, PvdA en de halve CDA fractie kozen voor sluiting vanuit financiële overweging. Wat D66 betreft een verkeerde keuze en een verkeerde volgorde.” 

Alle fractievoorzitters zijn per e-mail namens OldambtNu.nl gevraagd om een mening te geven over de avond, enkelen hebben gereageerd, dat ze wegens ziekte niet aanwezig konden zijn tijdens ‘Ontmoet de Raad’. 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button