Algemeen

Gert Engelkens: “Het is belangrijk dat Mantelzorgers één keer per jaar in het zonnetje worden gezet”

- advertentie -

Winschoten – In de Boschpoort is donderdag de dag van de Mantelzorger gevierd. Elke Hut, mantelzorg ondersteuner van Sociaal Werk Oldambt leidde deze dag. “In Oldambt zijn er meer mantelzorgers dan ik heb geregistreerd, want de meeste doen het allemaal in privésfeer, ja en dan komen ze niet direct bij ons. Ze vinden het ook niet vaak bijzonder wat ze doen, maar 1 op de 3 mensen hebben direct of indirect een mantelzorgtaak op zich genomen. Vaak mensen die zwaar overbelast zijn komen dan bij ons terecht.”

- advertentie -

Mantelzorgers zijn er in alle leeftijdscategorieën. Er zijn zelfs kinderen van 8 jaar aangemeld bij het loket van Sociaal Werk Oldambt. Op de dag van de Mantelzorg kunnen ´zorgers´  even in contact komen met de organisatie van het SWO en ook een praatje maken met andere mantelzorgers en natuurlijk ook een presentje van de gemeente ontvangen een VVV waardebon.

Wethouder Gert Engelkens was er deze dag ook bij. “Ik zie zo´n dag als extra waardering voor deze mensen die zich inzetten voor een mede familielid, maar het kan ook een buur of een goede vriend zijn. Dat deze mensen zo´n dag even in het zonnetje worden gezet, voor het werk wat ze geheel belangeloos doen. Belangrijk van zo´n dag vind ik dat mantelzorgers even beseffen dat het niet allemaal zo vanzelfsprekend is van wat ze doen. Ze kunnen hier even met elkaar kletsen, een spelletje doen etc.”

Dineke Bos is één van zo´n mantelzorger die vandaag een tasje, met een cadeaubon en allerlei andere informatie mee mocht nemen, inclusief een rode roos.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button