Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Op stapVideo

Fotoserie: Veel publiek bij aankomst Sinterklaas in Winschoten (video)

- advertentie -

Winschoten – Begin november stijgt de spanning in menig huis, hoe zal de intocht van Sinterklaas dit jaar gaan? Er waren wat problemen zoals een boot die zonk èn het Grote Boek was eigenlijk een beetje kwijt ….

- advertentie -

Met wat vertraging kwam Pakjesboot nummer 12 toch aan in de Winschoter haven. Op de kade stonden echt onwijs veel kinderen Sinterklaas en zijn Pieten op te wachten. Gelukkig maakte burgemeester Cora-Yfke Sikkema er tijdens het wachten een gezellig feestje van.

Vele tekeningen
Na vele handen schudden en tekeningen ontvangen, stapte Sinterklaas in een koets, met twee prachtige zwarte Friese paarden. De stoet vertrok voor een rondrit via het mooie bruggetje van Posttil naar de binnenstad.

Feestplein
Naast het gemeentehuis stonden op het Feestplein ook veel kinderen om Sinterklaas en de Pieten te verwelkomen. Er werd gezongen en gedanst en toen de Sint eenmaal op het podium aankwam, bleek dat de burgemeester gelukkig het Grote Boek had gevonden. En dus zei Sint dat iedereen vanavond gewoon de schoen mag zetten!

Optocht
De rijtoer werd voortgezet door de Langestraat, over de Venne en Sint stapte nog even uit bij Het Rond. Daarna ging hij met de koets weer naar de haven om wat te eten en drinken, maar er is geen tijd voor slapen, hij en de Pieten hebben het vanavond alweer heel druk.

Foto’s: Dave Leeuwerik & Ina Muntinga
Video: Quintin Stoetman & Lonneke Togtema

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button