Kort nieuws

Zaterdag: Winschoten Pluimvee en Konijnen Club organiseert keuring

- advertentie -

Oldambt – De 110 jarige sprankelende WPKC (Winschoter Pluimvee en Konijnen  Club) organiseert 19 november in de Noordsuythoeve te Noordbroek een keuring voor konijnen, sier- en oorspronkelijke duiven. De hoenders, sier- en watervogels keuring konden niet doorgaan.

- advertentie -

Op deze keuring neemt Joop van Riessen na 48 jaar keuren bij de WPKC afscheid van zijn 63-jarige keurmeesters loopbaan. Hij is de langst zittende kleindier-keurmeester van Nederland met de meeste bevoegdheden. A keurmeester in konijnen, cavia’s, oorspronkelijke duiven, gedomesticeerde watervogels, oorspronkelijke watervogels en B keurmeester van siervogels. Daarnaast fokt hij thuis in Morra, KWPN paarden.

Keurmeester van Riessen is zeer deskundig en kan in een paar woorden kernachtig, zonder twijfels, aangeven hoe goed of slecht hij een dier beoordeeld. Het is een man met veel liefde voor Kleindiersport, liefde voor de dieren, respect voor de fokker en heeft een onberispelijk voorkomen. Samen met zijn vrouw zal hij tegen 10.30 uur beginnen te keuren met de oorspronkelijke duiven en zal tussen de middag mee eten met de stamppot.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button