Economie

Jumbo klaar voor statiegeld op blikken per 1 januari

- advertentie -

Winschoten – Per 1 januari gaat de statiegeldheffing in op blikjes frisdrank, bier etc. Jumbo Jan van der Weele is sinds deze week hier al helemaal op voorbereid. Met twee emballage inname apparaten in de entree van de supermarkt wordt het straks achter de schermen hard werken om alle flessen, kratten en blikken verwerkt te krijgen. Nu al worden er dagelijks meer dan 8 grote plastic zakken, met alleen maar kleine flesjes ingeleverd, die al € 360,00 aan statiegeld hebben opgeleverd.

- advertentie -

Daarnaast heeft Jan van der Weele, zoals hij zegt één van de laatste supermarkten te zijn die een nieuwe zelfscan-unit heeft laten bouwen. Voorheen kon je met een scanner alleen bij één of twee caissières je boodschappen dan laten afrekenen. Nu kun je ook met kleine boodschappen langs deze unit met 6 zelfscankassa’s. Ook wanneer je een volle winkelwagen hebt, kun je met deze scanner hier afrekenen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button