Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Stookalert voor Groningen

- advertentie -

Groningen – Mensen in de provincie Groningen kunnen zaterdag beter geen hout stoken. Dat zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De organisatie heeft een ‘stookalert’ uit laten gaan, omdat de weersomstandigheden ongunstig zijn. Hierdoor blijft de rook hangen en dat is slecht voor de gezondheid.

- advertentie -

Ongunstige weersomstandigheden zijn volgens het instituut een combinatie van weinig wind en een dunne onderste luchtlaag. De lucht wordt daardoor slecht ververst, waardoor de verontreiniging blijft hangen.

Over het stookalert
Het stookalert van het RIVM geeft per provincie advies op basis van weersverwachtingen en de luchtkwaliteit. Bij weinig wind blijft de rook langer hangen. En als de luchtkwaliteit al slecht is, bijvoorbeeld bij smog door fijn stof, verergert rook de situatie. Door niet te stoken, voorkom je gezondheidsklachten en (geur)hinder bij jezelf en in je omgeving.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button