Algemeen

Acantus levert zesentwintig energieneutrale woningen officieel op

- advertentie -

Winschoten – 26 woningen zijn er gebouwd in de Jan van Galenlaan, Piet Heinlaan, Tromplaan en de Van Kinsbergenlaan, waarvan 11 levensloop bestendig zijn en 15 gezinswoningen. De gezinswoningen hebben 3 slaapkamers en de levensloopbestendige hebben er 2.

- advertentie -

Deze woningen zijn in mei al opgeleverd, maar voordat de laatste een nieuwe bewoner heeft gekregen, heeft Acantus toch gemeend om dit complex officieel te openen. Hiervoor is wethouder Gert Engelkens uitgenodigd.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad voordat deze woningen ooit gebouwd konden worden. Lange tijd na de sloop van de oorspronkelijke woningen, ontstond er een soort weiland, middenin een woonwijk. En toen eenmaal de vergunningen rond waren, ontstonden er nog velerlei problemen, zodat mensen die ingeschreven stonden voor deze woningen en ook een toezegging hadden gekregen, is de bouw nog met een jaar is verlengd.

De familie Buiten bijvoorbeeld had een eigen woning en heeft deze verkocht, met het oog op dat ze binnenkort hun nieuwe woning konden betrekken. Van het aankopen van een caravan, het intrekken bij hun dochter en vakanties naar Benidorm, is het hun dan eindelijk gelukt om in mei hun gezinswoning aan de Piet Heinlaan konden betrekken. De woningen hebben allemaal zonnepanelen op het dak, waardoor de huizen het predicaat hebben van energieneutraal oftewel A++.

Anita Tijsma, directeur van Acantus: “Wij zijn toch heel blij dat wij deze energiezuinige woningen hebben kunnen realiseren. De energiekosten van deze woningen liggen op dit moment zo rond de € 50,00 per maand. De komende jaren zullen wij veel gaan renoveren en ook veel nieuwbouw gaan uitvoeren en dat volgens de zoveel als mogelijk energie neutrale normen”.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button