Economie

Kings & Queens Tattoo en Piercing shop verhuisd

- advertentie -

Winschoten – 3 jaar geleden kwamen Arjan Boer en zijn vriendin Mel uit Veendam met hun tattoo en piercing shop Kings & Queens naar Winschoten. In de Gaslaan vestigden zij zich, maar vanwege de groei van het bedrijf werd er al snel uitgekeken naar iets groters. En toen kwam er de mogelijkheid om te verhuizen naar de Langestraat 95, schuin tegenover Restaurant Het Backhuys. 27 september was de verhuizing een feit en OldambtNu.nl besloot een kijkje te nemen in één van de grootste tattoo shops van Nederland.

- advertentie -

In de gezellig ontvangstruimte staan een grote houten leestafel en een knus zitje met een groot aquarium en haar unieke bewoners. Twee strakke balies geven de scheiding aan van de grote zaak, waarachter vijf werkplekken zijn ingericht, uiteraard voorzien van alle noodzakelijke materialen en gereedschappen. Maar ieder van het team van Kings & Queens heeft de werkplek met accessoires een persoonlijke touch gegeven. “Wij vinden het belangrijk, dat je je op jouw werkplek vertrouwd voelt,” zegt Arjan. “Vandaar dat je een stoere Harley bij de een aan de muur ziet en bij de ander knusse fotolijstjes met roze details.”

Naast Arjan en Mel, zijn Mark en Bryce ook tatoeëerders. Chantal is degene die piercings zet en zij is de shop manager waar iedereen de vragen aan kan stellen. Arjan heeft inmiddels 12 jaar ervaring als tatoeëerder en is als autodidact de leermeester van de anderen. “Al jong was ik altijd bezig met tekenen, ontwerpjes maken. Als ondernemerszoon stond ik vroeg op de markt, maar dacht, dit wordt niet mijn business. Ik startte 12 jaar geleden met een hobby tatoeëermachine en al snel voelde ik, dit is wat ik wil. Ik ging me steeds meer verbeteren en ontwikkelen, ontdekken hoe iets nog mooier aangezet kon worden, nog beter eruit zou komen. En na twee jaar dacht ik, nu ga ik toch voor mezelf starten.”

Vriendin Mel bleek al snel een goed inzicht te hebben, dacht met Arjan mee, maar vanwege de drukte bracht Arjan haar ook de kneepjes van het vak bij, waardoor ze samen aan het werk konden. “Het tatoeëren is een beleving. Niet alleen voor de klant, maar zeker ook voor ons als tatoeëerder. Je bedenkt samen met de klant een ontwerp, gaat dat uitwerken en daarna wordt het gezet. Dit kan vaak uren en soms wel meerdere bezoeken in beslag nemen. Tijdens het zetten ben je geconcentreerd bezig, maar komen vaak de, soms intense, verhalen los. Dat maakt het werk nog eens extra speciaal. Een tatoeage is voor altijd, je neemt het mee tot aan je einde.”

Wanneer een klant de stap gezet heeft een piercing of tatoeage te laten zetten, volgt er altijd een gesprek. Hoe gaat het in zijn werk en zeker niet onbelangrijk, hoe is de nazorg. “Wij doen ons best om er voor de klant wat moois van te maken. Daarna vragen wij de klant om twee weken lang zeer zorgzaam met de huid om te gaan. Er wordt advies gegeven, er gaat een zalf mee en na twee weken zal het eindresultaat tevoorschijn komen.” En honderden klanten vanuit zelfs Hoogeveen, Heerenveen, Groningen en Duitsland, weten Kings & Queens in Winschoten te vinden.

Bent u nieuwsgierig geworden? Loop eens binnen of kijk op de Facebookpagina voor meer informatie!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button