Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Groep 7/8 van IKC St. Vitus is opnieuw de meeste mediawijze klas van Groningen

- advertentie -
Winschoten – Groep 7/8 van IKC St. Vitus in Winschoten heeft tijdens de landelijke wedstrijd over mediawijsheid de 1e prijs van de provincie Groningen gewonnen! Daarnaast is de groep 4e van Nederland geworden. In totaal hebben 8100 groepen meegedaan.

- advertentie -

“Onze groep heeft met ontzettend veel enthousiasme gewerkt aan de vragen over mediawijsheid. De groep wist al erg veel over het herkennen van nepnieuws en kon benoemen dat sociale media een onrealistisch beeld van de werkelijkheid kan geven. Wat soms nog lastig was, was het herkennen van foto’s, schilderijen en muziekfragmenten die door kunstmatige intelligentie waren gemaakt.” schrijven ze.

Naast het fanatiek op zoek gaan naar antwoorden, zijn de leerlingen erg creatief geweest door onder andere het maken van nepnieuws, filmpjes van reclames en het maken van een krant.

Met deze 4e plek van Nederland heeft de groep een prijs verdiend. Binnenkort mag de school met de hele groep naar Storyworld in Groningen!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button