Weerbericht

Weekendweer: vrij zacht slotweekend van november

- advertentie -

Landelijk – Het verschil met vorig weekend is groot. Zowel in de nacht als overdag is het duidelijk boven nul en vooral op zondag valt op veel plaatsen regen. De temperatuur loopt zaterdag op naar een graad of 10, zondag is het maximaal 8 of 9 graden.

- advertentie -

Zaterdag: beste dag van het weekend
Morgen begint de dag met geregeld zonneschijn, maar vanuit het westen neemt de bewolking vrij snel toe. Eerst is het voornamelijk hoge bewolking, maar gaandeweg de dag wordt de bewolking dikker en gaat de zon schuil. In het noordwestelijk kustgebied is een enkele bui niet helemaal uitgesloten.

Het is dan ook een prima dag om naar buiten te gaan voor een wandeling of fietstocht. Ook is het prima weer om de winkelstraten te bezoeken voor wat Sinterklaasinkopen. Er waait een matige zuiden- tot zuidwestenwind en het wordt 9 graden in het oosten en 11 in het westen.

Zondag: vanuit het westen regen
De tweede dag van het weekend begint droog, maar de bewolking overheerst. Vanuit het westen trekt een regengebied over het land en daardoor is het in de middag enkele uren nat. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is matig boven land en vrij krachtig in het Waddengebied. De temperatuur is wat lager met maxima van 8 of 9 graden.

Volgende week langzaam kouder
Na het weekend is het de eerste dagen nog wisselvallig en vrij zacht met temperaturen van 8-9 graden. In de tweede helft van de week nemen de neerslagkansen af. De wind draait van zuid naar oost en daarmee wordt koudere lucht aangevoerd. Aan het eind van de week is het 5 tot 7 graden en tegelijkertijd stijgt de kans op nachtvorst.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button