Algemeen

Medewerkers OK Ommelander Ziekenhuis verzorgen gastles op OBS de Waterlelie in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – De leerlingen van groep 7 en 8 van OBS de Waterlelie in Winschoten hebben vorige week kennis gemaakt met de beroepen en werkzaamheden van de operatiekamer in het Ommelander Ziekenhuis. Stichting IMC laat nieuwsgierige jongeren kennismaken met enthousiaste professionals, gericht op een bepaald vakgebied. Operatieassistent Geert Dokter heeft samen met zijn collega’s Melanie Meijer (operatieassistent), Annechien Vuijk (anesthesieassistent) en Anita Bruins (recovery-verpleegkundige) één van de gastlessen verzorgd.

- advertentie -

Het thema van de complete lessenreeks was het vakgebied Geneeskunde. Tijdens deze gastles hebben de kinderen informatie gekregen over de operatiekamer in het algemeen en daarnaast hebben ze kunnen oefenen met operatiespullen. Voor de kinderen was het een leerzame ochtend waarbij ze een kijkje hebben genomen in het werk op de operatiekamer, een wereld waar ze anders niet snel mee in aanraking komen. Binnenkort krijgen de kinderen van OBS de Waterlelie een rondleiding in het Ommelander Ziekenhuis.

Over het Ommelander Ziekenhuis
Het Ommelander Ziekenhuis is van betekenis. Voor patiënten, voor medewerkers en voor de regio. Met ruim 1300 collega’s werken wij dagelijks aan de best mogelijke zorg voor onze patiënten, de inwoners van Noord- en Oost-Groningen. We doen dat vanuit ons moderne ziekenhuis in Scheemda. Met de spoedeisende hulp, de (acute) verloskunde en een breed palet aan medisch specialistische basiszorg zijn wij hét ziekenhuis voor de regio. We werken daarbij nauw samen met andere zorgaanbieders en onze verwijzers. Ons motto: Samen. De beste zorg. Dichtbij.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button