Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Nieuwe busdienstregeling start 11 december

- advertentie -

Groningen/ Drenthe – Op zondag 11 december start de nieuwe dienstregeling voor het busvervoer van Qbuzz in Groningen en Drenthe. Dit is de datum dat in heel Europa een nieuwe dienstregeling start voor het openbaar vervoer. Een overzicht met de wijzigingen en de nieuwe dienstregeling voor het busvervoer in Groningen en Drenthe zijn beschikbaar op de website van Qbuzz: www.qbuzz.nl/gd.

- advertentie -

Wijzigingen vertrektijden bij meeste lijnen
Van vrijwel alle buslijnen wijzigingen de vertrektijden. Ook vervallen ritten of routedelen op bepaalde lijnen of komen er juist ritten bij. Ritten die vanwege personeeltekort op dit moment tijdelijk zijn vervallen, gaan op 11 december weer rijden. Hierdoor rijden bijvoorbeeld weer meer ritten in de ochtendspits op Qliner 300 Emmen – Groningen en Qliner 309 Assen – Groningen. Lijn 107 Stadskanaal – Hoogezand – Zernike rijdt dan ook weer.

Aantal buslijnen komt te vervallen
Omdat onvoldoende budget beschikbaar is voor het busvervoer is afgelopen zomerperiode besloten de dienstregeling per 11 december aan te passen. Voor een aantal buslijnen houdt dit in dat zij komen te vervallen, zoals stadslijn 1 en 2 van/naar Emmerhout en Angelslo in Emmen. ’s Avonds en in het weekend gaan streeklijnen van/naar Emmerhout en Angelslo wel vaker rijden, zodat er twee keer per uur een busverbinding is. Buslijn 37 Westerbork – Hoogeveen komt ook te vervallen, evenals buslijn 160 Groningen – Eemshaven.

Advies aan alle reizigers is voor reizen vanaf 11 december de dienstregeling te checken op de website van Qbuzz: www.qbuzz.nl/gd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button