Economie

Restaurant De Javaan in Oudeschans van start

- advertentie -

Oudeschans – “De Piekenier is met pensioen en De Javaan heeft het overgenomen,” zegt Paul van de Vegte met een lach. Het bekende restaurant De Piekenier van Bob en Wilma is nu van de ondernemer uit Nieuwolda. Paul en zijn vriendin Rosanne hebben in Groningen het bekende Javaans Eetcafé waar klanten van heinde en verre komen om Indisch te kunnen eten.  “We zochten al langere tijd naar een extra mogelijkheid en raakten dankzij een wandeling met onze hond Bowie door Oudeschans, gecharmeerd van het dorpje.”

- advertentie -

De traditionele Indische keuken is in Oost-Groningen nog niet echt vertegenwoordigd en met de komst van De Javaan is daar nu verandering in gekomen. Het authentieke pand ligt in het midden van het vestingdorpje Oudeschans en heeft buiten de mogelijkheid voor een prachtig terras. “Daar gaan we volgend jaar mee aan de slag.” Binnen is het gezellig tafelen in een knusse en fancy omgeving met veel verwijzingen naar Indonesië. De Javaanse kok uit Groningen is nu werkzaam in Oudeschans en ook bedrijfsleidster Naomi is meegegaan en is zelfs in het dorp gaan wonen.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

De diverse rijsttafels nodigen uit voor heerlijk lang met elkaar eten. Maar ook de Groningse cultuur wordt niet vergeten. “Voor de lunch hebben we heerlijk brood, gemaakt van uitsluitend Groningse oude granen. Dit kan geserveerd met zalm, maar we hebben ook bitterballen. En wat te denken van de verwijzing naar de voorheen Franse keuken: Groningse wentelteefjes met Franse brioche en kokosbloesemstroop.”

De Javaan zorgt dat de toeristen die in Oudeschans genieten van het prachtige pittoreske dorpje, ‘s middags een lekkere kop koffie met taart kunnen nemen en ’s avonds terugkomen voor gezellig eten. De oosterburen weten het nieuwe restaurant ook al goed te vinden. “We zijn nog maar 5 weken open, voor kerst hebben we al heel wat boekingen en soms is in het weekend het restaurant vol. Maar mensen kunnen online reserveren en mocht het vol zijn, kun je je op de wachtlijst laten zetten.”

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Het restaurant biedt plaats aan ongeveer 45 personen, maar met de unieke oude brandweerauto’s die zijn omgebouwd naar foodtrucks, kan er ook op locatie een catering verzorgd worden. “Tja, die oude Duitse brandweerwagens zijn gewoon handig, we serveren pikant eten, wat na afloop geblust kan worden.”

Informatie over De Javaan van Oudeschans is te vinden op de website www.dejavaanoudeschans.nl Reserveren voor de avond is aan te raden, dit kan telefonisch maar ook eenvoudig via de website.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button