Incidenten

Verdachte cocaïnewasserij blijft langer vast zitten

- advertentie -

Nieuw Beerta – De 32-jarige man uit de gemeente Oldambt die vorige maand werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een cocaïnewasserij in Nieuw-Beerta, blijft tenminste drie maanden langer achter de tralies. De rechtbank heeft dat woensdag besloten, aldus RTV Noord.

- advertentie -

De cocaïnewasserij werd ontdekt in een schuur achter een woning aan de Hoofdweg. Bij de politie-inval werd ook een 24-jarige vrouw aangehouden. Zij is inmiddels weer op vrije voeten, maar justitie beschouwt haar nog wel als verdachte.

In de schuur werden allerlei chemicaliën gevonden. Daarmee wordt cocaïne onttrokken die is verwerkt in kleding of andere goederen, zoals shampoo. Vanwege de chemicaliën is het ontmantelen van drugslabs gevaarlijk en tijdrovend. Dit gebeurt door speciaal opgeleide politiemensen.

Lees ook: Twee aanhoudingen bij inval in cocaïnewasserij

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button