Weerbericht

Let op! Vannacht en morgen mist en gladheid

- advertentie -

Noord Nederland – Vanaf vanavond is het extra opletten op de weg. Op veel plaatsen ontstaat mist en op sommige plekken wordt de mist verkeersbelemmerend. Ook is kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

- advertentie -

Na een dag met buien klaart het vanuit het noorden op steeds meer plaatsen op. Er is weinig wind en de combinatie van weinig wind en weinig wolken zorgen ervoor dat het vanavond snel afkoelt.

Noord-Nederland als eerste
In Friesland, Groningen en Drenthe duikt het kwik al vroeg in de avond onder het vriespunt. Ook is in Noord-Nederland als eerste kans op mist, vooral rond de Waddenzee en het IJsselmeer.

Overigens is het bij een luchttemperatuur onder het vriespunt niet gelijk glad op de weg. Het duurt wat langer voordat de temperatuur van wegen onder nul gaan. Koude plekken, zoals bruggen, zullen als eerste kritiek worden.

Mist morgen mogelijk hardnekkig
Morgen start de dag op veel plaatsen met mist en lokaal gladheid op niet-gestrooide binnenwegen en (fiets)bruggetjes. De gladheidskansen verdwijnen in de loop van de ochtend.

In de westelijke kustregio’s is de hele dag kans op een lokale winterse bui. In de rest van het land is het droog. Mogelijk breekt tijdelijk de zon door, maar er is ook kans dat mist en lage bewolking hardnekkig blijken. Met zon wordt het 2 of 3 graden. In mist blijft het kwik hangen rond het vriespunt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button