Incidenten

Man uit Drieborg hoort 16 maanden cel tegen zich eisen na ernstig verkeersongeval in Rijswijk

- advertentie -

Landelijk – Over 2 weken doet de rechtbank in Den Haag de uitspraak tegen een 27 jarige man uit Drieborg. Tegen hem is 16 maanden celstraf geëist in verband met een zeer ernstige verkeersovertreding, waarbij een wegwerker bij een aanrijding ernstig gewond is geraakt. Hij liep onder meer een gecompliceerde been- en schedelbreuk op.

- advertentie -

De Drieborger heeft eigenlijk alle regels aan zijn laars gelapt, zo reed hij bijna 80 kmph waar tijdens wegwerkzaamheden 30 kilometer per uur was toegestaan. Hij is niet in het bezit van een rijbewijs en reed in een auto van iemand anders waarvoor hij geen toestemming had en bovendien verkeerde hij ook nog eens onder invloed van cannabis en alcohol.

Aanhouding
Dit gebeurde allemaal op 25 augustus in Rijswijk, maar kon gelijk na dit ongeluk door de politie worden aangehouden. In 2021 is de 27-jarige man ook als eens veroordeeld voor het rijden onder invloed en het rijden zonder geldig rijbewijs.
De rechter vond dat hij ondanks zijn proeftijden en ook omdat hij veel hulp heeft gekregen, nergens iets van heeft geleerd. De rechter eiste daarom een forse gevangenisstraf.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button