Cultuur

Gamers kunnen in de bieb kennismaken met Verborgen Verhalen in Assassin’s Creed Valhalla

- advertentie -

Winschoten -Gamers kunnen op het Fantasy Game Event in Bibliotheek Winschoten op 17 december kennismaken met nieuwe Verborgen Verhalen in Assassin’s Creed Valhalla. De verhalen zijn het vervolg op de leesbevorderingscampagne Readification, waarbij literatuur voor jongeren gekoppeld wordt aan videogames. Bovendien kunnen ze in de Bibliotheek hun eigen AC-verhalen maken.

- advertentie -

Readification is een vorm van leesbevordering waarbij games en de bijbehorende fictieve fantasiewerelden de basis vormen voor nieuwe verhalen. De eerste editie, in 2021, was een daverend succes, dus een vervolg kon niet uitblijven.

Verborgen Verhalen
De nieuwe Verborgen Verhalen achter Assassin’s Creed Valhalla, geschreven door Nederlandse topauteurs Abdelkader Benali en Roderick Leeuwenhart, zijn te lezen in de Ubisoft Special app. “Samen met extra visuals, videobeelden en geluidseffecten uit de game krijg je als lezer een unieke ervaring in een bestaande game-omgeving”, vertelt Jelte Hommes van Biblionet Groningen.

“En de Bibliotheek voegt daar nog wat aan toe, namelijk de mogelijkheid om je eigen verhalen te maken voor AC Valhalla. Op het Fantasy Game Event in Bibliotheek Winschoten kun je hiervoor een workshop schrijven, striptekenen, stop motion of spoken word volgen.” Bovendien leest schrijver Roderick Leeuwenhart live zijn eigen verhaal voor.

De toegang tot het event op zaterdag 17 december, dat duurt van 15.30 tot 18.00 uur, is gratis. Later deze maand organiseert de BiebGeeks community van de Bibliotheek nog meer events zoals Friday Night Magic en een Dungeon Master Class.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button