Algemeen

Vanaf vanavond regionaal grote kans op gladheid

- advertentie -

Landelijk – Vanavond, vannacht en morgen is kans op gladheid door (natte) sneeuw en mogelijk lokaal ook ijzel. Tot en met zondag blijft het weerbeeld winters.

- advertentie -

In de nacht is vooral in het noordelijk kustgebied nog kans op een winterse bui en verraderlijke gladheid. Het vriest in nagenoeg het hele land met minima van -1 graad aan zee tot lokaal -9 graden in het oosten en zuidoosten. Op de Wadden ligt het kwik mogelijk wel net boven het vriespunt.

Donderdagochtend vooral in Noord-Nederland grote kans op gladheid
Donderdagochtend breiden de winterse buien vanuit het noorden wat verder uit over het land. Hierbij is ook weer kans op gladheid door ijzel. In de zuidelijke helft van het land blijft het op veruit de meeste plaatsen droog. Donderdagmiddag is vooral in de kustprovincies kans op een lokale winterse bui. Bij maxima van 2 tot 5 graden zijn de gladheidskansen donderdagmiddag korte tijd iets kleiner.

Donderdagavond en in de nacht naar vrijdag is kans op gladheid door bevriezing van natte wegen. Ook is aan zee nog een zeer lokale winterse bui mogelijk.

Nog drie dagen winters
Op vrijdag en in het weekend is het overdag weer iets kouder dan donderdag met maxima veelal tussen 0 en 3 graden. In de nachten vriest het licht tot lokaal matig. Het blijft tot zondagmiddag op de meeste plaatsen droog.

Zondag later in de middag, zondagavond en in de nacht naar maandag volgt regen. Mogelijk valt er eerst korte tijd winterse neerslag, ook ijzel is dan weer mogelijk.

- advertentie -

De eerste dagen na het weekend is het overwegend bewolkt en zijn er perioden met regen. Bij een zuidwestenwind stijgt de temperatuur naar 6 tot 9 graden. Dinsdag kan het zelfs 9 tot 11 graden worden. Ook ’s nachts blijft het dan ruim boven nul.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button