Algemeen

‘Vangstok’ Molen Edens wordt vervangen

- advertentie -

Winschoten – In een ijzige kou, maar wel met een strak blauwe lucht staan de mannen van Edwin Nieman Molenbouw uit Aadorp bij Molen Edens aan de Nassaustraat. De vangstok moet vervangen worden. Dit is een stok, die helemaal bovenin de molen naar buiten steekt, om de wieken wanneer deze draaien af te remmen.

- advertentie -

Deze stok is tijdens een vorige renovatie aan de molen korter gemaakt, omdat het uiteinde verrotting vertoonde. Door deze kortere vangstok bleek dat het voor de molenaars een zwaardere klus te zijn geworden om deze stok naar beneden te trekken. Daarom is er een aanvraag bij de gemeente ingediend, die eigenaar is van de molen, om deze stok te vervangen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button