Algemeen

SLO heeft zorgen om de Eekerpolder door plannen groot industriegebied

- advertentie -

Oldambt – Het verzet tegen een grootschalig industriegebied in de polder tussen Scheemda en Westerlee heeft geleid tot het annuleren van deze plannen. “Een groot compliment voor de Stichting Geen Draagvlak (Scheemda, Westerlee en Meeden)”, zo laat Stichting Landschap Oldambt weten.

- advertentie -

Het grootschalige industrieterrein in deze polder is van de baan. Echter het idee om in directe omgeving tot een industrieterrein met kavels van 20 ha. te realiseren is niet verlaten. Onderzocht wordt of de Eekerpolder mogelijkheden biedt. Stichting Landschap Oldambt vindt dit een krankzinnig idee om een industriegebied los van enige bebouwing in the middle of nowhere te projecten. “Deze immense distributiedozen en/of data centra zullen, behoudens gemeentelijke (ozb)  inkomsten voor het gebied weinig of geen voordelen bieden. Veel werkgelegenheid levert dit doorgaans niet op. Ons landschap zal hier dus wederom de grote verliezer zijn”, aldus het SLO.

In de Eekerpolder wordt een groot, gedeeltelijk coöperatief zonnepark gerealiseerd. Dit zal landschappelijk goed worden ingepast zodat er van horizonvervuiling minimaal sprake zal zijn. Opbrengsten zullen voor een belangrijk gedeelte in het omringende gebied worden geïnvesteerd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button