Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente

Uitbreiding noodopvang Winschoten naar de aangekondigde 180 vluchtelingen

- advertentie -

Winschoten – In april 2022 is besloten een noodopvanglocatie voor het COA mogelijk te maken aan de Mr. D.U. Stikkerlaan 3 in Winschoten. Daarbij is toen aangegeven te starten met de noodopvang van 100 vluchtelingen en eventueel uit te kunnen breiden naar maximaal 180 personen. Met die uitbreiding is nu ingestemd.

- advertentie -

De afgelopen periode heeft het college van burgemeester en wethouders van Oldambt al vaker gesproken over die uitbreiding en de intentie om dat te doen. Dit kwam onder meer ter sprake in een gemeenteraadsvergadering, tijdens het omwonendenoverleg dat het COA organiseert en in berichten van de gemeente over vluchtelingenopvang.

Ophoging en aanpassing
Naast de ophoging die sinds het begin genoemd werd, is er ook sprake van een aanpassing. In april werd gesproken over maximaal 50 alleenstaande minderjarigen. Het COA heeft de gemeente tijdens hun overleggen gevraagd om de 80 extra vluchtelingen te mogen plaatsen, waaronder 16 meisjes. Deze locatie biedt, anders dan op andere plekken, de mogelijkheid om deze meisjes op een goede manier op te vangen.

Na diverse overleggen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten daarmee in te stemmen. Dit betekent dat er 66 alleenstaande minderjarigen (in plaats van 50) worden opgevangen waarvan minimaal 16 meisjes. De 114 andere vluchtelingen zijn gezinnen of volwassenen. Het aantal van 180 vluchtelingen blijft wel de bovengrens.

Instroom nieuwe bewoners
Het COA heeft aangegeven de nieuwe bewoners gefaseerd in te laten stromen in de noodopvanglocatie. Mogelijk komt er al een aantal vluchtelingen voor de jaarwisseling bij. In het nieuwe jaar volgen dan stapsgewijs meer mensen. Zo is er meer tijd voor een goede begeleiding en introductie en het inregelen van het onderwijs voor de kinderen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button