Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Man (20) die clubportier neerstak wil geen voorwaardelijke straf met voorwaarden

- advertentie -

Winschoten – Tegen een twintigjarige verdachte die de portier van een club in Winschoten eerder dit jaar neerstak, is dinsdag een gevangenisstraf geëist van drie jaar. Het incident vond plaats op 11 juni. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

De verdachte werd vervelend toen hij er door de beveiliger op gewezen werd dat hij geen ballonnen met lachgas mee naar buiten mocht nemen, zo verklaarde de 61-jarige beveiliger achteraf. De verdachte uit Hoogezand, die flink gedronken had, trok zich weinig aan van de waarschuwing en nam een lachgasballon mee naar buiten.

Kapotte lever en klaplong

De beveiliger pikte dit niet en haalde de ballon uit de mond van de verdachte. Die aarzelde niet en haalde uit naar de beveiliger, om vervolgens weg te lopen. De beveiliger achterhaalde de verdachte bij de kerk, waar opnieuw een worsteling ontstond. Daarbij werd de beveiliger gestoken met een zakmes.

De verdachte nam de benen en raakte het mes naar eigen zeggen kwijt. De beveiliger moest zich laten behandelen in het ziekenhuis aan drie steekwonden, een kapotte lever en een klaplong. De verdachte meldde zich later zelf bij de politie.

Kogels in een sok

In het vest van de verdachte, dat achterbleef in Winschoten, vonden agenten drugs. Bij hem thuis bleek ook drugs te liggen en 47 kogels in een sok. De verdachte zei af en toe te handelen in drugs om wat bij te verdienen. Inmiddels heeft de verdachte een strafblad van zeven pagina’s en eerder is hij veroordeeld voor onder meer geweldpleging, wapenbezit en bedreiging.

De reclassering adviseert een voorwaardelijke straf met voorwaarden, namelijk geen alcohol- en drugsgebruik en verplichte dagbesteding en reclasseringstoezicht. Dat ziet de verdachte niet zitten, vertelde hij de rechter.

‘Dat zie ik niet zitten’

‘Ik heb geen zin om op eieren te lopen. Als ik met de mevrouw van de reclassering praat, dan heeft ze het alleen maar over een woongroep. Dat zie ik niet zitten, ik ben niet sociaal. Ik ben twintig jaar en dan moet ik straks om tien uur thuis zijn, dan ga ik liever zitten’.

De Officier van Justitie was graag meegegaan met het voorstel van de reclassering, maar ziet daar gezien de opstelling van de verdachte vanaf. De beveiliger is gestopt met portierwerk, hij vindt het risico te groot.
De rechter doet over twee weken uitspraak.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button