Algemeen

OldambtNu.nl maandoverzicht 2022: februari

- advertentie -

Oldambt – Ook dit jaar heeft het actieve, enthousiaste team achter de website geprobeerd u zo goed mogelijk te informeren over het nieuws in uw buurt.

- advertentie -

In dit maandoverzicht staan onder andere de meest gelezen artikelen en daarmee ook het meest besproken nieuws. In dit artikel bespreken we kort de maand februari, in deze maand maakten we 175 artikelen. Wil je alles van februari teruglezen? Klik dan hier en bekijk ons archief.

Winschoters doen mee aan tv-programma: ‘Help, mijn man is Klusser!’
Bewoners van een woning aan de Julianastraat in Winschoten hebben meegedaan aan het programma Help, mijn man is Klusser. Het bericht was het gesprek van de dag in Oldambt en werd dan ook ruim 30.000 keer gelezen en is daarmee ook het best bekeken bericht van 2022.

Lees meer: Winschoters doen mee aan tv-programma: ‘Help, mijn man is Klusser!’

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

NL-Alert verstuurd wegens uitslaande schuurbrand in Heiligerlee
Door de brandweerlieden uit Winschoten kon worden voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen woning. Door de forse rookontwikkeling werd er een NL-Alert verstuurd. “Houd ramen en deuren gesloten en schakel mechanische ventilatie uit.” was het bericht.

Lees meer: NL-Alert verstuurd wegens uitslaande schuurbrand in Heiligerlee

- advertentie -

- advertentie - 

Met oude barrels van Winschoten naar de Noordkaap
Op 11 februari vertrokken 36 barrels voor een 14-daagse reis naar de Noordkaap, zij deden mee aan The Barrel Challenge.

Lees meer: Met oude barrels van Winschoten naar de Noordkaap

Foto: Hilvert Huizing/ OldambtNu.nl

Anderhalve meter afstand niet meer verplicht vanaf 25 februari
Vanaf vrijdag 25 februari 2022 was de regel verplichte afstand van 1,5 meter van de baan. Ook vervielen de meeste andere coronaregels die toen nog geldig waren. Zo was het coronatoegangsbewijs niet meer nodig in bijvoorbeeld de horeca, bioscopen en musea.

Lees meer: Anderhalve meter afstand niet meer verplicht vanaf 25 februari

Foto: OldambtNu.nl

Automobilist ernstig gewond na aanrijding met boom
Op de Gereweg (N362), de weg tussen Scheemda en Delfzijl vinden regelmatig ongevallen plaats. Zo ook op 20 februari. Een automobilist raakte van de weg en botste tegen een boom. De hulpdiensten, waaronder brandweer Scheemda, kwamen met spoed ter plekke.

Een opgeroepen trauma arts kwam vanwege de weersomstandigheden met een auto ter plaatse voor medische ondersteuning. De man is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto: OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button