Weerbericht

Geen witte kerst, wel kans op kouder weer

- advertentie -

Landelijk – De aanloop naar kerst is zacht en ook tijdens kerst zijn de kansen op winters weer heel klein. Een bui met natte sneeuw is in de loop van tweede kerstdag niet helemaal uitgesloten. In de eerste week van de kerstvakantie stijgt de kans op licht winters weer naar 40-50%.

- advertentie -

Tot en met vrijdag is het zacht met maxima van 8 tot 13 graden. Vandaag zien we nog af en toe de zon, donderdag en vrijdag verlopen bewolkt en nat. Vooral vrijdagmiddag kan het langdurig regenen.

Nog behoorlijk zacht op zaterdag en eerste kerstdag
Tijdens de eerste twee dagen van het kerstweekend zien we de zon hooguit af en toe. Er trekt veel bewolking over het land en er komt een aantal buien voor. Zo nat als vrijdag is het op deze twee dagen echter niet. Met maxima van 8 of 9 graden op de Waddeneilanden en 11 of 12 graden in Zuid-Nederland is het nog altijd zacht voor de tijd van het jaar. Middagtemperaturen rond een graad of 6 zijn gebruikelijk eind december.

Onzekerheid vanaf tweede kerstdag
Op maandag tweede kerstdag is de kans op middagtemperaturen tussen 7 en 10 graden heel groot, maar er is ook een veel kleinere kans op een wat kouder weertype. In dit koudere scenario zijn zelfs winterse buien mogelijk, maar de eventuele sneeuw blijft niet liggen. Wel gaat dit gepaard met een stevige wind van zee en temperaturen een aantal graden boven nul.

Winters weer in eerste week kerstvakantie?
Tijdens de eerste dagen na kerst neemt de kans op licht winters toe naar 40-50%. Hierbij moet je denken aan maxima tussen 2 en 5 graden en ’s nachts een paar graden vorst. Het weertype dat hierbij hoort is overwegend droog, maar als er toch iets valt is het lichte winterse neerslag. De overige 50-60% kans gaat voor aanhoudend zacht weer met middagtemperaturen tussen 5 en 10 graden en af en toe regen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button