Sport

Groot Westerwolde Tocht en Marathon van Berlijn voor Team Wens Marathon in 2023

- advertentie -

Oost Groningen – Het Oost-Groningse Team Wens Marathon houdt in 2023 twee grote activiteiten. De zeer geslaagde Groot Westerwolde Toch van dit jaar krijgt – in tegenstelling tot eerdere berichten – toch een vervolg. Daarnaast doet er een een marathonploeg van Team Wens Marathon mee aan de Marathon van Berlijn. Met beide activiteiten zamelt Team Wens Marathon geld in voor Wensambulance Noord-Nederland.

- advertentie -

“De Groot Westerwolde Tocht en de deelname van ons marathonteam met lopers uit Finsterwolde, Wedde en Onstwedde aan de Marathon van Rotterdam waren dit jaar een doorslaand succes”, vertelt organisator Johannes Houwen van Team Wens Marathon. Met beide activiteiten zamelde Team Wens Marathon ruim zeventienduizend euro in voor Wensambulance Noord-Nederland.

“Dit bedrag hopen we komend jaar minstens te evenaren”, zegt Johannes. “Elke cent die we inzamelen gaat direct naar het goede werk dat deze instelling doet, er blijft niks aan de strijkstok hangen. Want net als bij Team Wens Marathon draait bij de Wensambulance alles op vrijwilligers.”

Groot Westerwolde Tocht
Aan de Groot Westerwolde Tocht 2022 deed het maximumaantal van driehonderd wandelaars, hardlopers en fietsers mee. Ondanks het succes kondigde Johannes aan dat het de laatste editie zou zijn. Maar nu komt er dus toch een vervolg: “Vrijwilligers, sponsors en deelnemers gaven en deden er allemaal ontzettend veel voor. Daarom had ik verwacht dat de koek na twee edities wel een beetje op zou zijn bij. Maar niets bleek minder waar. Er kwamen van alle kanten vragen of we het komend jaar weer wilden gaan houden en dus hebben we besloten om van de Groot Westerwolde Tocht een blijvertje te maken.”

De opzet van de Groot Westerwolde Tocht wordt wel iets anders. De combinatie van wandel- en fietsevenement bleek organisatorisch lastig. Daarom wordt het komend jaar een tocht van 10, 15 en 21,1 kilometer voor enkel hardlopers en wandelaars. De routes zijn ook nieuw. Vanuit startplaats Wedde lopen de deelnemers deze keer in noordelijke richting, onder meer naar De Gaarst, Wedderbergen en de polders tussen Blijham en Vriescheloo. De exacte datum is nog niet bekend en ook is de inschrijving nog niet open. Informatie hierover volgt later.

Marathon van Berlijn
Ook doet het marathonteam van Team Wens Marathon in 2023 weer van zich spreken. Het team, dat vooralsnog bestaat uit Frekie Jongsma uit Finsterwolde, Arjan Reit en Johannes Houwen uit Wedde, Rianne Meijer uit Blijham, Bert Beikes uit Oude Pekela en Jan Johan ten Have uit Onstwedde, loopt de Marathon van Berlijn. De lopers trainen in de voorbereiding samen en doen ook mee aan andere loopevenementen, zoals op 8 januari de Halve Marathon van Egmond.

- advertentie -

Johannes: “We willen het aantal hardlopers binnen ons team beperken tot maximaal een stuk of tien. Er zijn dus nog nieuwe lopers welkom. Wie het leuk lijkt om nog eens de Marathon van Berlijn te lopen en daarmee geld in te zamelen voor een ontzettend goed doel, mag gerust vrijblijvend contact opnemen.” Dit kan via info@teamwensmarathon.nl. Hier kunnen ook belangstellende sponsors zich melden.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button