Algemeen

Opbrengst kerstactie PrO Dollard College

- advertentie -

Winschoten – Woensdag 21 december was de laatste dag dat er nog spullen ingeleverd konden worden voor de kerstactie van PrO Winschoten. Donderdag brachten de organisatoren, de heer Bugel en mevrouw Van Beveren samen met drie leerlingen een schoolbus vol spullen naar het pand van Voedselbank Oldambt. Daar werden ze ontvangen door de werknemers van de voedselbank.  

- advertentie -

Het werd vanaf het moment dat de actie startte, op 12 december, al erg snel vol onder de kerstboom in de kantine. ‘Op een gegeven moesten we gaan stapelen en kwamen we dozen tekort,’ aldus Dorien van Beveren. ‘Het is lastig om te schatten maar er is zeker voor duizend euro aan producten ingezameld.’ Personeel en leerlingen kwamen met spullen maar ook van de buurtbewoners kwamen er producten en een flinke donatie binnen. Mevrouw van Beveren ging met dit geld op boodschap om spullen voor de voedselbank te kopen. De Stichting Jouderij Global kwam vrijdag 16 december een werkelijk enorme voorraad boodschappen brengen. Deze werden ter plekke in de kantine in tasjes gemaakt. Uiteindelijke leverde dat zo’n 23 goedgevulde tasjes op! 

‘Er werden meer spullen gebracht dan we hadden durven dromen,’ aldus Arne Jan Bugel, vestigingsdirecteur van de afdeling van praktijkonderwijs van het Dollard College. ‘We zijn erg dankbaar voor de giften van onder andere buurtbewoners, ouders, collega’s. 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button