Algemeen

Gezond en makkelijk eten met ‘Samen koken in Oldambt’

- advertentie -

Oldambt – Op verschillende plekken in Oldambt is vanaf nu het kookboek ‘Samen koken in Oldambt’ verkrijgbaar. In het boek staan tal van gezonde en goedkope recepten. Het is geschreven in eenvoudige taal, zodat het voor iedereen goed te begrijpen is.

- advertentie -

Het kookboek is een project van de provincie en de Groninger gemeenten, bedoeld om inwoners te ondersteunen op gebied van gezonde en lekkere voeding. Wethouder armoedebeleid Gert Engelkens: ‘Het is een mooi initiatief dat rekening houdt met inwoners met een kleine portemonnee’.

Recepten
In het kookboek staan recepten per seizoen beschreven: lente, zomer, winter en herfst. Ook is bij elk recept aangegeven of het gaat om ontbijt, tussendoortje, lunch of avondeten en zie je steeds voor hoeveel personen het bedoeld is. Wethouder gezondheid Erich Wünker: ‘de recepten zijn gezond, goedkoop en lekker. Het boek ziet er daarnaast ook nog eens prachtig uit’.

Waar verkrijgbaar?
Het kookboek is beschikbaar voor mensen die gebruik maken van onder andere de Voedselbank, Schuldhulpmaatje, kledingbank Maxima, het Leger des Heils en SWO. Ook is het beschikbaar voor inwoners die de bibliotheken of het Taalhuis in Oldambt bezoeken.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button