Economie

Schuimblusvoertuig met blusarm voor bp Raffinaderij Rotterdam

- advertentie -

Winschoten – Ziegler heeft de opdracht ontvangen voor levering en opbouw van een schuimblusvoertuig voor de bedrijfsbrandweer van bp Raffinaderij Rotterdam. Deze blusreus wordt voorzien van een Ziegler Z-Attack 21-360 blusarm en drie blusmonitoren. Ziegler is zeer verheugd met deze prachtige order.

- advertentie -

In de afgelopen periode heeft Ziegler verschillende mooie opdrachten mogen ontvangen, waaronder meerdere schuimblusvoertuigen. Deze opdracht zorgt in combinatie met de vele andere opdrachten voor meerdere nieuwe arbeidsplaatsen bij Ziegler in Winschoten.

Het voertuig voor bp Raffinaderij Rotterdam wordt opgebouwd op een Volvo chassis type FM 8×2 tridem 540 pk.

bp in Nederland
De bp raffinaderij in Rotterdam is een van de grootste raffinaderijen in West-Europa en verwerkt dagelijks 400.000 vaten olie. Het produceert een breed scala aan eind- en tussenproducten uit ruwe olie, zoals LPG, benzine, diesel, paraffine, stookolie en grondstoffen voor de petrochemische industrie. Het levert aan bp-tankstations in Nederland en exporteert ook producten door heel Europa en naar de VS. bpRR bestaat sinds 1967 en heeft ongeveer 1.750 medewerkers.

bp streeft ernaar om in 2050 of eerder een geintegreerd energiebedrijf te zijn door het opschalen van investeringen in CO2-arme activiteiten. Met deze strategie zal bp de komende jaren belangrijke stappen zetten richting het waarmaken van de NetZero ambitie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button