Algemeen

OldambtNu.nl maandoverzicht 2022: juli

- advertentie -

Oldambt – Ook dit jaar heeft het actieve, enthousiaste team achter de website geprobeerd u zo goed mogelijk te informeren over het nieuws in uw buurt.

- advertentie -

In dit maandoverzicht staan onder andere de meest gelezen artikelen en daarmee ook het meest besproken nieuws. In dit artikel bespreken we kort de maand juli, in deze maand maakten we 154 artikelen. Wil je alles van juli teruglezen? Klik dan hier en bekijk ons archief.

FrietAmbt in Winschoten voorlopig dicht
Op 24 juli was het niet meer mogelijk friet en snacks te halen bij de bekende frietkraam FrietAmbt aan het water bij Posttil in Winschoten. Een verhuizing en wat andere omstandigheden zorgden ervoor dat eigenaren Patrick en Saskia de luifel van de frietkraam voorlopig gaan sluiten.

Dit bericht werd meer dan 22.000 keer gelezen, en is daarmee één van de meest gelezen berichten op OldambtNu.nl in 2022.

Lees meer: FrietAmbt in Winschoten voorlopig dicht

Foto: OldambtNu.nl

Persoon ernstig gewond na aanrijding met trein in Winschoten
De hulpdiensten werden op woensdagavond 20 juli opgeroepen voor een ongeval op de spoorwegovergang bij de Garst in Winschoten. Zowel politie, ambulance en de traumahelikopter kwamen ter plaatse voor hulpverlening. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

- advertentie -

Lees meer: Persoon ernstig gewond na aanrijding met trein in Winschoten

- advertentie - 
Foto: OldamtbNu.nl

Nieuwe eigenaren voor IJssalon Toscana Winschoten
30 juni was de laatste dag dat eigenaren Wietsche en Wim het heerlijke Italiaans schepijs en ambachtelijk softijs bij Toscana in Winschoten stonden te verkopen.

De buren Linda en Herman van De Tellerlikker zagen hierin een mooie kans en handig, de terrassen liggen direct naast elkaar. De eigenaren zijn vanaf 1 juli gewisseld.

Lees meer: Nieuwe eigenaren voor IJssalon Toscana Winschoten


Dit is er te doen tijdens Nacht van Winschoten 2022
Helaas ging het Zomerfestival Winschoten dit jaar niet door. De Nacht van Winschoten vond wel plaats maar in een afgeslankte vorm. Zo was er dit jaar geen braderie en er stond geen groot podium op het Marktplein. In plaats daarvan verzorgde de horeca liveoptredens in de cafés rondom het plein met diverse artiesten.

Lees meer: Dit is er te doen tijdens Nacht van Winschoten 2022

Foto: FresPhoto

‘Ranzige’ steeg bij Marktplein gaat definitief dicht
Het steegje tussen Burgemeester Schönfeldplein en het Marktplein in Winschoten gaat permanent dicht. De steeg is donker en smal. Voor bezoekers van het uitgaanscentrum de route om het Marktplein te betreden of te verlaten. Maar de steeg wordt niet alleen daarvoor gebruikt.

Lees meer: ‘Ranzige’ steeg bij Marktplein gaat definitief dichtOndernemer mishandeld door voorbijganger bij eetgelegenheid
Vrijdagavond 15 juli is een ondernemer van een eetgelegenheid aan de Stationsweg in Winschoten mishandeld door een voorbijganger. De voorbijganger viel klanten op het terras lastig, waarna een woordenwisseling ontstond.

De ondernemer van de eetgelegenheid wilde de onenigheid tussen zijn klanten en de voorbijganger sussen. “De man kreeg vervolgens een duw waarna hij gewond raakte.” laat de woordvoerder van de politie weten.

Lees meer: Ondernemer mishandeld door voorbijganger bij eetgelegenheid

Foto: politie.nl

Voormalige Grillroom & Pizzeria in Scheemda tegen de vlakte
Het zat er al een tijdje aan te komen, de sloop van het voormalige pand van Grillroom & Pizzeria Pyramide aan de Stationsstraat in Scheemda. Eind juli is Steenhuis Sloopwerken uit Scheemda bezig geweest met het slopen van het pand, momenteel is het een lege vlakte omringt met hekwerk.

Lees meer: Voormalige Grillroom & Pizzeria in Scheemda tegen de vlakte

Foto: OldambtNu.nl

Rijkswaterstaat plukt schildpad van de snelweg
Een weginspecteur van Rijkswaterstaat kreeg een bijzondere melding tijdens zijn dienst. Op de A7 bij Heiligerlee liep een schildpad over de weg. Rijkswaterstaat kreeg de melding van een oplettende weggebruiker en stuurde de weginspecteur aan om te kijken.

Lees meer: Rijkswaterstaat plukt schildpad van de snelweg

Foto: Rijkswaterstaat

Gemeente Oldambt gaat zelf de rotondes weer onderhouden
De gemeente Oldambt gaat het onderhoud van de rotondes weer op zich nemen. Sinds 2017 werd dit door een extern bedrijf gedaan, maar het contract is sinds kort beëindigd. Mede door de bezuinigingen heeft Oldambt ervoor gekozen dat haar eigen buitendienst het onderhoud gaat doen.

Lees meer: Gemeente Oldambt gaat zelf de rotondes weer onderhouden

Foto: OldambtNu.nl

‘Grapjas’ gooit zeep in fontein op Oldambtplein
 Onbekenden hebben zeep in de fontein gegooid op het Oldambtplein. Het gevolg: een schuimparty op de rotonde. Voorbijrijdende automobilisten en fietsers maakten foto’s van het verschijnsel.

Lees meer: ‘Grapjas’ gooit zeep in fontein op Oldambtplein

Foto: OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button