Incidenten

Brandweer maakt ook deze jaarwisseling gebruik van bodycams

- advertentie -

Groningen – In 2020 heeft de brandweer voor het eerst bodycams ingezet tijdens de jaarwisseling. Deze proef is geslaagd en daarom geeft de brandweer hier een gevolg aan. Zo ook dit jaar, ook de posten in Oldambt hebben een bodycam.

- advertentie -

Uitgescholden worden tijdens het blussen van een brand, flessen tegen brandweerwagens of zelfs bekogeld worden met vuurwerk.  Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar daar hebben brandweermannen en -vrouwen in onze provincie elke jaarwisseling mee te maken.” laat een woordvoerder van de brandweer weten.

“Verschrikkelijk en vooral niet nodig. Om onze collega’s te beschermen tijdens oud en nieuw dragen sommigen ook dit jaar weer een bodycam.  Houd jij het netjes en veilig? Names alle hulpverleners bedankt!” aldus de voorlichter. 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button