Incidenten

Brandweerman Robert Orsel neemt afscheid van post Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Brandweer Winschoten werd op oudjaarsdag opgeroepen voor een kat in problemen bij een bedrijfspand op de Venne in Winschoten. Omdat de kat mogelijk in een spouwmuur zou zitten en er veel gesloopt moest worden, werd besloten om de Officier van Dienst (OvD) op te roepen voor overleg.

- advertentie -

Deze fictieve melding was een vooraf bedacht plan om de OvD naar de plek van incident te krijgen. Brandweerman Robert Orsel heeft namelijk besloten om vanaf 1 januari 2023 te stoppen bij brandweer Winschoten. Toch verlaat hij de brandweer niet helemaal…

Toen Robert ter plaatse kwam bij het incident werd hij opgewacht door de blusgroep Winschoten. Vervolgens mocht hij zijn laatste brandje blussen.

(lees verder onder de foto)

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

Loopbaan
Robert kwam op 1 juni 2006 in dienst bij de post Vlagtwedde. In februari 2015 kreeg hij een aanstelling tot bevelvoerder. Omdat hij in 2020 verhuisde naar Winschoten meldde hij zich aan bij de brandweer in Winschoten. Hierbij gaf hij gelijk aan dat hij bezig was met de OvD-opleiding en niet wist of dit te combineren viel.

In 2022 heeft hij dan ook aangegeven om te stoppen als vrijwilliger bij de post in Winschoten, naast zijn baan bij de Veiligheidsregio Groningen en de OvD-diensten werd het een volle agenda om alles nog te kunnen combineren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button