AlgemeenVideo

Raimond & Saskia (8): op avontuur in Oostenrijk (video)

- advertentie -

Raimond en Saskia emigreren naar Oostenrijk, we volgen ze op de voet en plaatsen elke maand op OldambtNu.nl een artikel.

Winschoten/ Villach- Erlendorf (AT) –
Woensdagochtend, “derde kerstdag” het huis weer leeg na fijne kerstdagen, buiten een druilerige regen.  Ik ga videobellen met Saskia, bijkletsen, benieuwd naar hoe het met ze gaat. Bij Saskia nog een “gevuld” huis, zoon Michel plakt er nog een aantal weken vast aan de kerstvakantie. Gezellige dagen waren het. In Oostenrijk is het koud en mistig, de bergen zijn deze ochtend niet te zien.

- advertentie -

Er wordt al geskied, ook Raimond en Saskia genieten in de vrije tijd van de sneeuw, met een seizoenkaart en de piste op redelijke afstand fijn om te doen!

De klusdagen zien er deze weken anders uit dan voorheen. Waar het eerst van 7.00 tot 16.00 uur klussen was is het nu wachten op de installateur voor de aan- en afvoer van water en aansluiten van het stroom in het appartementenhuis. De vaklui in Oostenrijk hebben het niet minder druk dan dat ze het hier hebben, en dus zal dit pas de komende maand gebeuren. Het voorwerk is door Raimond gedaan, maar net als hier moet het aansluiten door een erkend installateur gedaan worden. Daarna kunnen de badkamers gemaakt worden en de keukens geplaatst. Het is dus het wachten op, waarna de verdere klussen en afwerking kunnen beginnen.

De werkzaamheden hebben zich dan ook wat verplaatst, in de kelder van het woonhuis hebben ze een ruimte ingericht als linnenkamer, en er is ruimte gemaakt voor skies, kleding en toebehoren, mooie service voor de gasten die in de winter willen komen. De website is door Saskia gemaakt, zodra de inrichting compleet is en de fotograaf is geweest kan hij online, dit zal zo eind maart zijn. Goed nieuws, de eerste boeking staat al in pre-order! Op 28 april zal de burgemeester, enthousiast en betrokken als hij is, de opening verrichten.

De pellet kachel die het huis als ook het appartementenhuis zal verwarmen (echt een ongelooflijk groot ding!) is in werking, voortaan hoeft er niet eerst hout in de kachel die de cv verwarmt, en kan er dus gedoucht worden zonder eerst de kou in te moeten, wel zo comfortabel. Voor de pellet kachel, althans het rookkanaal, kwam nog een bezoekje van de gemeenteambtenaar, mét de buurman. Verbazing bij Raimond en Saskia, maar wat blijkt? Wanneer je in Oostenrijk een vergunning aanvraagt voor iets waar de buren evt. iets op tegen zouden kunnen hebben wordt de aanvraag niet zoals hier vermeld in een plaatselijk krantje of op de website van de gemeente, maar worden de buren uitgenodigd om de situatie te komen bekijken. Afijn, de buurman had niet tegen op de schoorsteen en ook de parkeerplaatsen die gerealiseerd zullen worden vindt hij geen probleem.

Voor nu eerst “einen Guten Rutsch ins neue Jahr” gewenst!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button