Economie

Kees Kampeert komt in februari met haar eigen vouwwagen

- advertentie -

Scheemda – Kees Kampeert komt in februari met haar eigen vouwwagen: de Kees Kampeert ‘Numero Dertien’. Genoemd naar het gehucht in de Gemeente Veendam. ‘Gewoon omdat de naam ons aanspreekt en we graag dicht in de buurt wilden blijven, want in Groningen liggen onze roots’, aldus eigenaar Jelle Holtkamp (44). ‘Maar voor de duidelijkheid: ‘deze vouwwagen komt niet uit Numero Dertien maar uit Scheemda!’

- advertentie -

De Kees Kampeert №13 is een circulaire vouwwagen en dat is helemaal nieuw in vouwwagenland: “We zijn de eerste die het zo doet”, aldus Holtkamp. “We hergebruiken de wagenonderdelen van metaal zoals het onderstel en het karkas van de wagen. De zeilen die op de wagen worden geplaatst zijn helemaal nieuw en de tent van de vouwwagen ook. Deze is zelfs helemaal nieuw ontworpen. Hij vouwt heel snel open en er passen wel 4 kinderen in dankzij de 2 kindertenten die je kunt plaatsen. Zonder kindertenten heb je juist een extra grote woonkamer tot je beschikking.”

Kampeerfamilie
Jelle Holtkamp is niet toevallig met vouwwagens begonnen: zijn opa en naamgenoot Jelle Holtkamp sr. kampeerde al in 1928 met zijn tent van eigen ontwerp op Ameland en zijn vader Bert Holtkamp ontwierp later de Holtkamper Flyer, waarna het merk Holtkamper niet meer was weg te denken. Jelle Holtkamp werkte ook zelf jarenlang in het bedrijf dat ooit in het Groningse Ter Apel begon. In 2017 werd het merk verkocht aan de Campfire Group. In hetzelfde jaar begon Jelle Holtkamp met zijn “Kees Kampeert”.

Kwaliteit
Hoe snel de Numero Dertien ook is op te zetten, de gebruikte materialen zijn zeer klassiek. Holtkamp: “Ik heb in de loop van de jaren met allerlei materialen en technieken geëxperimenteerd maar ik merkte dat een hele goede en sterke tent nog steeds gewoon van katoen gemaakt moet worden. En dat hij uit Europa moet komen. Alleen dan voelt het zoals het moet voelen. Bovendien ben je er dan zeker van dat de tent waterdicht is. Ik ben wel bij fabrieken in China geweest maar het maken van hoogwaardige kampeertenten blijft een ambacht die we hier veel beter beheersen dan in het Verre Oosten. Kijk maar naar De Waard tenten, die zijn ook hier ontstaan.”

De Kees Kampeert Numero Dertien wordt officieel geïntroduceerd op 13 februari 2023 maar is nu al op afspraak te zien in Scheemda.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button