Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente

Gemeentelijke Nieuwjaarsbijeenkomst druk bezocht

- advertentie -

Winschoten – De gemeentelijke nieuwjaarsbijeenkomst in de Marktpleinkerk is dinsdagavond druk bezocht. Veel leden van politieke partijen en gemeentelijke instellingen waren aanwezig en natuurlijk Oldambtsters.

- advertentie -

De toespraak van burgemeester Cora-Yfke Sikkema stond helemaal in het teken van de huidige problemen waar veel inwoners van de gemeente mee te maken hebben, zoals de energiecrisis, de aardbevingen, maar ook de criminaliteit, met name in het drugscircuit werden genoemd. Ook het vluchtelingenprobleem kreeg ruim de aandacht.

Zorgen
“Ik ervaar ook dat niet iedereen enthousiast is over de opvang van de vluchtelingen, dit omdat hun eigen problemen zo groot zijn. Bijvoorbeeld bij het vinden van een geschikte woning, de gevolgen van de inflatie en de hoge energieprijzen. Ook de boeren hebben enorme zorgen. Een aantal keren is de landsgrens geblokkeerd geweest met tractoren.” vertelde ze tijdens haar speech.

“Wij zijn in gesprek gegaan met de boeren, want hoe ziet hun toekomst er uit? Ook zijn er in 2022 verschillende studies gepubliceerd, waarin Groningen in het verkeerde rijtje staat. Ik ben nu vier jaar burgemeester in Oldambt en heb al vele hennepkwekerijen ontmanteld zien worden. Ook zien wij dat mensen panden en grond kopen, waarvan wij denken ‘hoe kunnen ze dat financieren’. Ik maak mij oprecht zorgen over deze zaken en wat voor gevolgen dit heeft voor onze gemeenschap.” aldus burgemeester Sikkema.

“Het lijkt snel geld verdienen, maar de gevolgen worden vaak niet overzien. Ook veel jongeren hebben hun weg na de coronapandemie nog niet terug gevonden. Jongeren die slecht aanspreekbaar zijn voor hun ouders, docenten, maar ook in de horeca speelt dit. En ik vind dat deze jongeren die onder invloed komen van criminelen een slechte zaak. Om hier meer grip op te krijgen wordt er sterk ingezet door instanties als Sociaal Werk Oldambt om in gesprek te komen met deze jongeren,” aldus de burgemeester.

Snert
Naast een kop snert met rookworst, stond er ook een kraam met allerlei kleine hapjes uit de Arabische keuken. Hier werd gretig van geproefd. Muzikale omlijsting was er ook van het duo ‘Just’ met Nick Strobos en Jolien Folkerts.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button