Algemeen

Projectontwikkelaar David Maas trekt aan de bel bij Mark Rutte in het Torentje

- advertentie -

Den Haag/ Winschoten – Projectontwikkelaar David Maas is afgelopen woensdag op gesprek geweest bij Mark Rutte in het Torentje in Den haag. Volgens de Winschoter projectontwikkelaar is het lokale vergunningstraject veel te stroef.

- advertentie -

Volgens Dagblad van het Noorden sprak hij woensdag drie kwartier met de premier over de hindernissen waar hij tegenaan loopt in de woningbouw en overhandigde zijn manifest ‘De tragiek van een omgevingsvergunningstraject’.

Over de precieze aard van van het gesprek in het Torentje of hoe Rutte reageerde op zijn manifest, laat Maas niet al te veel los. Maar het was een goed gesprek en de ondernemer is blij dat hij een luisterend oor vond bij de premier. 

Twintig woningen in Beerta
Maas wilde huurwoningen bouwen op het terrein van het voormalige gemeentehuis. Maar van de gemeente Oldambt mocht naar eigen zeggen het plan niet doorgaan. De behoefte vanuit de markt voor dergelijke woningen zou niet bestaan, kreeg hij na drie maanden wachten te horen. Terwijl Maas zeker weet dat hij de woningen zo vol heeft.

Ook bij renovatie van de Zusterflat in Winschoten gingen de vergunningen stroef.

Hij vindt dat de lokale ambtenarij zich teveel wil (of wettelijk moet) bemoeien met woningbouwplannen. Zij doen ook hun werk, weet hij.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button