Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Zo winters wordt het deze week

- advertentie -

Landelijk – Deze week doet de winter een kleine poging om zijn intrede te doen in ons land. De temperaturen komen dagelijks uit tussen 2 en 5 graden. Hierbij is af en toe kans op een enkele winterse bui.

- advertentie -

In tegenstelling tot de afgelopen weken komt de wind deze week uit een meer west tot noordwestelijke richting. Hierdoor zijn we terecht gekomen in koudere lucht waardoor de temperaturen vandaag al beduidend lager uitkwamen. Van noord naar zuid kwamen de maxima uit tussen 3 en 5 graden. Dit gaat gepaard met een neerslaggebied dat over het land trekt. Vanavond trekt dit gebied via het oosten weg. Mogelijk valt hier en daar een vlok kletsnatte sneeuw.

Eerste vorst van 2023
Vanavond vallen nog enkele (winterse) buien bij temperaturen een paar graden boven het vriespunt. Komende nacht is het overwegend droog en komen enkele opklaringen voor. In de tweede helt van de nacht of in de vroege ochtend van dinsdag kan de eerste uitgebreide vorst van 2023 zijn intrede doen. Hierdoor moeten we in de ochtenduren mogelijk rekening houden met bevriezing van natte weggedeelten.

Vooral donderdag mogelijk even wit
De rest van de week verloopt een stuk minder nat dan de afgelopen tijd. Dinsdag en vrijdag is het overwegend droog en schijnt de zon geregeld. Hierbij liggen de maxima rond een graad of 4 in een groot deel van het land. Op de Waddeneilanden kan dinsdag een enkele winterse bui vallen.

Woensdag begint droog maar vanaf de tweede helft van de middag komen enkele (winterse) buien voor.

Donderdag staan meer buien op de planning. Op beide dagen ligt de middagtemperatuur tussen 2 en 5 graden. Tijdens fellere buien kan het kortstondig wit worden en daalt de temperatuur richting het vriespunt. De kans hierop is het grootst in de nacht naar donderdag of in de vroege ochtend van vrijdag. In de nachten daalt de temperatuur op uitgebreide schaal rond of onder het vriespunt. Hierdoor kan het vooral in de ochtenduren soms glad zijn.

Al met al is het weerbeeld deze week licht winters, maar van een serieuze winterperiode met matige vorst en ijsdagen is zeker geen sprake.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button