Algemeen

De Carbage Run 2023: ‘Zoektocht naar houtblok en trekhaakdop!’ (3)

- advertentie -

De Carbage Run Wintereditie 2023, volg je van dag tot dag op OldambtNu.nl. Het team: Team Soldiers of Sodom stuurt dagelijks een update over hun tocht, elke dag te lezen op deze website, OldambtNu.nl.

- advertentie -

Winschoten – Dinsdag stond de tweede dag van de run op de lijst. Na in de ochtend ontbeten te hebben eerst maar even een vloeistof- en olie check uitgevoerd bij de auto. Dit in verband met het branderige geurtje waarvan wij afgelopen maandag meerdere malen van mochten genieten.

Qua vloeistoffen geen gekke dingen tegengekomen. Het oliepeil bleek echter verre van oké. Na goed kijken vonden we nog net een oliedrup onder aan de oliepeilstok. Daarom motorolie bijgevuld en ook gelijk de olie van de versnellingsbak gecheckt. Dat bleek voldoende aanwezig. Nadat we er zeker van waren dat er voldoende olie in het motorblok aanwezig was begonnen we met de etappe.

Ook dinsdag kregen we weer 2 opdrachten mee. Die betroffen:
1. Neem een blok hout mee van ieder geval 1 kg. naar de finish met een vochtpercentage van 15%.
2. Neem een trekhaakdop van het merk Brink mee naar de finish.

Opdracht 1 hadden we heel snel geregeld. De buurman van het pensioen alwaar wij hadden overnacht hadden, heeft ons een mooi blok hout cadeau gedaan. Of dit blok hout ook voldoet aan het vochtpercentage van 15% weten we op het moment dat dit verslag getikt wordt nog niet.

(lees verder onder de foto)

- advertentie -
Foto: ingezonden

Voor opdracht 2 moesten we toch wel wat meer moeite doen. Brink trekhaakdoppen bleken niet echt veel te vinden in Polen. Bij menig garage tevergeefs langs geweest. Daarom onderweg goed uitgekeken naar auto’s met trekhaken met daarop doppen. Na heel veel trekhaken met doppen gezien te hebben uiteindelijk een doelgroeper gevonden.

- advertentie - 

Helaas wilde de beste eigenaar zijn dop niet ruilen, verkopen of cadeau aan ons doen. Uren later troffen wij een tweede doelgroeper aan. Hierbij hadden wij meer succes waardoor wij in het bezit kwamen van zwaar begeerde Brink Trekhaakdop.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

De route van dinsdag speelde zich de gehele dag af in Polen. De route die wij gereden bestond uit veelal goed begaanbare wegen die redelijk goed schoongemaakt waren. Dus niet heel spectaculair. De auto is hier dan ook zonder problemen doorheen getuft en van de verbrande geur hebben wij geen last gehad.

Het probleem van de dag ervoor was dus vermoedelijk het oliepeil. Er was een mogelijkheid om Auswitz te bezoeken. In eerste instantie hadden wij dit wel in de planning. Echter omdat opdracht 2 binnengesleept moest worden is het ons qua tijd niet meer gelukt om Auswitz te bezoeken. Maar aan elk nadeel zit vaak ook weer een voordeel. Het voordeel in dit geval is dat we eerder aankomen in Krakau en eerder kunnen gaan eten, bieren en wat van deze stad kunnen zien.

Wij zeggen alvast proost en hopelijk tot morgen!

Onze avonturen worden medemogelijk gemaakt door onze sponsoren;
OldambtNu, Fit 20 Winschoten, TravelProShop, Solis Energy, Hemmes Bandenservice, Schipper & Schipper B.V., HEMA Winschoten, Koffieplein.nl, Pit in&Outdoor Service en Faberreklame.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button