Algemeen

‘Pontis’ wordt de nieuwe naam voor het Dollard College Hommesplein en Bovenburen

- advertentie -

Winschoten – Met een druk op de knop hebben burgemeester Cora-Yfke Sikkema en wethouder Jurrie Nieboer de nieuwe naam onthuld van de vestigingen van het Dollard College aan het Hommesplein en Bovenburen in ‘Pontis’. Het wordt nu dus Dollard College Pontis Winschoten.

- advertentie -

Dit gebeurde tijdens de ‘open dag’ dinsdagavond van de school. De belangstelling voor deze ‘open dag’ is groot te noemen. Kinderen die al op deze school onderwijs volgen, maar even zo belangrijk, de toekomstige leerlingen zijn massaal naar het Dollard College gekomen.

Gekozen
De naam Pontis is anoniem gekozen door medewerkers en andere betrokkenen. In deze naam is Pont verwerkt, dat brug betekent. Landa Buijter vestigingsdirecteur van de Bovenburen: “Wij vinden deze naam passend voor beide scholen omdat een brug scholen met elkaar verbindt”.

Sinds januari 2022 zijn het Dollard College en Ubbo Emmius bestuurlijk gefuseerd. Het hoofddoel van de fusie is het creëren van optimale randvoorwaarden voor het voorgezet onderwijs in de regio Stadskanaal – Winschoten.

De daadwerkelijke samenvoeging van de vestigingen Hommesplein en Bovenburen draagt hier aan bij. Door de samenvoeging worden alle onderwijssoorten, van VMBO basis tot en met VWO, meer robuust. Ze hopen hierdoor de kwaliteit van het voortgezet onderwijs in de regio ook in de toekomst te kunnen waarborgen.

Pontis Winschoten is nog op zoek naar een directeur, die samen met Landa Buijter de regie gaat voeren op deze scholengemeenschap.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button