Algemeen

Knooppunt Blauwe Roos op de schop als tussenstap

- advertentie -

Oldambt- Eind 2023 gaan de voorbereidende werkzaamheden voor de aanpak van verkeersknooppunt Blauwe Roos bij Winschoten van start. Het verkeer daar staat regelmatig vast. “Het probleem zal daarmee niet opgelost zijn, maar we gaan een aantal maatregelen doorvoeren om de doorstroming te verbeteren”, zegt projectleider Tobias van der Velde van de provincie.

- advertentie -

Op de rotonde komt het verkeer uit vijf richtingen samen: Groningen, Winschoten, Beerta, Finsterwolde en Duitsland. Het verkeer stroomt niet ideaal door, doordat het verkeer dat richting Winschoten gaat over een brug rijdt.

“Op de drukste rijrichting van de A7 richting Winschoten komt een dubbele rijbaan over de rotonde heen, zodat verkeer daar vlotter kan doorrijden”, legt Van der Velde uit over één van de meest in het oog springende wijzigingen.

(lees verder onder de foto)

Foto: De Vries Media (archief)

Overleg over de aanpak
Momenteel wordt er druk gewerkt aan een plan van aanpak. Denk hierbij aan overleg met hulpdiensten en er is een informatieavond gehouden. “We zijn in gesprek met de bedrijvenvereniging, want het is natuurlijk niet niks om werkzaamheden te doen op dit drukke punt. Provinciale Staten moeten nog een besluit nemen en daarna gaat de aanbesteding van start.”

Hinder voor het verkeer
“Er zal hinder zijn voor het verkeer tijdens de werkzaamheden, maar wat dit precies zal doen is nog niet te zeggen. Er zullen bijvoorbeeld momenten zijn dat het verkeer een afslag eerder eraf moet”, zegt Van der Velde. “De nu geplande werkzaamheden zijn geen definitieve oplossing”.

(lees verder onder de foto)

Foto: De Vries Media (archief)

Naar een oplossing voor de lange termijn wordt nog gekeken. “Dit is een ’tussenstap’, om de situatie op korte termijn te verbeteren. Maar er is ook al eens tussen de oogharen gekeken wat er na 2030 gerealiseerd kan worden om het verkeer te optimaliseren”.

De werkzaamheden die nu gepland staan worden na twee jaar geëvalueerd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button