Op stap

Dit weekend Verlichte Boerderijenroute Oldambt en Omstreken

- advertentie -

Oldambt – LTO-afdeling Oldambt heeft als vervolg op de eerste route in 2018, een nieuwe Verlichte Boerderijenroute van circa 35 kilometer uitgezet. Deelnemers kunnen onderweg diverse bedrijven en pittoreske plekjes bewonderen. Alles is via het routeboekje te vinden. Deze ligt bij de startpunten uitgeprint, maar is ook te downloaden via de website. Onderweg is de audiotour te beluisteren met informatie over wat je ziet.

- advertentie -

De route van 2023 verbindt het Oldambt en Westerwolde, waarbij de verschillende bedrijven letterlijk worden uitgelicht. Maar niet alleen de deelnemende boerderijen en bedrijven zijn sprookjesachtig verlicht, ook zullen er bijzondere plekjes feeëriek tevoorschijn komen. In totaal zijn er circa 47 verlichte plekjes te ontdekken.

Onderweg komt de bezoeker diverse type boerderijen tegen, van karakteristiek tot modern. Er zijn bedrijven gericht op landbouw, veeteelt en combinaties ervan.

Er zijn 10 bedrijven geopend voor de deelnemers, in het routeboekje staat vermeld welke dagen welke bedrijven te bezichtigen zijn. (Let u tijdens het bezoeken goed op de aanwijzingen zoals de rijrichting of parkeren.) Tijdens uw bezoek kunt u rustig rondkijken en uiteraard vragen stellen. Het museum en de kerk zijn deze avonden gratis toegankelijk.

Er is deze keer gekozen om bij 1 boerderij de streekmarkt te organiseren, dit is aan de Hoofdweg 119 in Bellingwolde. Maar ook onderweg is er wel wat lekkers te krijgen, bijvoorbeeld bij veebedrijf van Wijnbergen in Koudehoek.

Een paar punten tot slot om op te letten:
Er zijn twee startpunten voor de route,
– Object 1 Van t Westeinde, Hamdijk 39 Nieuweschans
– Object 23, IJssalon en Lunchroom Veendiep, Dorpsstraat 4, Vriescheloo

Er is een puzzeltocht voor de jonge deelnemers. Onderweg en bij de open bedrijven zijn aanwijzingen verborgen. Maak kans op een prijs en alle deelnemers krijgen een leuke attentie. Wie tijdens de route de mooiste foto maakt, kan deze op de facebookpagina delen en kans maken op een diner bon.

Tijdens het rijden van de route, zijn sommige wegen wat smal. Volg de pijlen zodat iedereen dezelfde kant op rijdt, pas op bij tegemoetkomend verkeer en wees galant bij het passeren.

De lichtjes zijn aan op vrijdag en zaterdag van 17.00 tot 22.00u en zondag van 17.00u 21.00u

Voor meer informatie: www.lichtrouteoldambt.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button