Sport

Twirlster Prins Hendrik Nederlands Kampioen

- advertentie -

Scheemda/ Almere – Het afgelopen weekend, 21-22 januari, hebben de twirlsters van Prins Hendrik Scheemda goede resultaten behaald op het Nederlands Kampioenschap twirl in Almere.

- advertentie -

Met maar liefst 570 deelnemers in verschillende leeftijds- en niveaugroepen wisten 10 optredens van Prins Hendrik het podium te behalen waarvan vier kampioenstitels. In de categorie Jeugd wist Aimée Gremmer de titel Nederlands Kampioen te behalen, Manon Drent behaalde in deze categorie de bronzen medaille.

Op het technisch onderdeel 1-baton heeft Aileen Wijnsema in de categorie senior N5 een bronzen medaille behaald, Syrin Gremmer een bronzen medaille als junior N3 en Cyntha ten Barge behaalde als senior N2 een zilveren medaille. Een knappe prestatie van alle drie in een sterk deelnemersveld.

Het team van Prins Hendrik stond met maar liefst 19 twirlsters op de vloer met hun show Paris. Een mooie routine waarin de Eiffeltoren werd uitgebeeld en waar op Franse muziek verschillende dans- en twirltechnieken naar voren kwamen werd beloond met een derde plaats.

Nienke Drent en Syrin Gremmer mochten beide hun solo routines laten zien in de categorie junior Top. Twirl, dans en uitbeelden van de muziek komt dan helemaal samen. Nienke Drent behaalde een zilveren medaille en Syrin als Nederlands Kampioen een gouden medaille.

Manon Drent en Jaël Gremmer lieten als duo een show zien met als thema Holland. Naast de baton werd er gebruik gemaakt van een molen, tulpen en kazen. De jury was onder de indruk en beloonde het duo met de titel Nederlands Kampioen.

Jaël Gremmer wist als solist met haar eigen routine in de categorie junior midden de Kampioenstitel te behalen.

Naast alle podiumplaatsen hebben alle andere twirlsters mooie prestaties neergezet, in totaal waren er 22 optredens van Prins Hendrik op het NK. Een mooie vertegenwoordiging op het NK twirl. Na een succesvol seizoen en geslaagd NK is dit een mooie basis voor het nieuw wedstrijdseizoen wat voor de twirlsters van Prins Hendrik zal starten op 1 april. Ze zijn dan te zien op de twirlwedstrijd in Coevorden. Op de socials van Prins Hendrik zijn ze te volgen.

Voor meer informatie over twirlen of het volgen van proeflessen kunt u mailen naar secretaris@prinshendrikscheemda.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button